Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Takaa-ajosta ja taistelusta tuli hyvä tuloskin

Olipa vaihteeksi hyvä HPK:n jääkiekko-ottelu Ritariareenassa. Kerhon ja Ilveksen kamppailussa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Hämeenlinnalaisittain oli tietysti makeinta, että HPK nousi kahden maalin takaa voittoon. Tällä kertaa Kerhon sinnikäs taistelu toi lopulta tärkeän palkinnon.

Kolmannen erän puolivälissä näytti vielä siltä, että pisteet lähtevät Ilveksen mukana Tampereelle – Ilves nimittäin johti 2–0.

Kaiken lisäksi Kerhon sairauslista oli pidentynyt, kun keskushyökkääjänä pelannut puolustaja Henrik Forsberg joutui jättämään pelin kesken.

Toinen puolustaja Henri Auvinen sai samalla tilaisuutensa – hyökkääjänä. Hän teki ensimmäisen maalinsa HPK:n paidassa saatuaan loistosyötön Eetu-Ville Arkiomaalta.

Tasoihin Kerho rynnisti pelattuaan kuudella neljää vastaan. Juhani Jasu survoi todellisen tahtomaalin.

Voittomaalikilpailussakin Kerho nousi takaa. Joonas Lehtivuori tasoitti kolmannella kierroksella ja neljännellä osui Sakari Manninen. Peli päättyi, kun Jere Myllyniemi otti hanskaansa Vihkon toisen rankkarin. Tolpat ja Ilveksen maalivahti Hannu Toivonen olivat pitkään Kerhon suurimpana riesana. Kolme kertaa HPK kilautti tolppaa peliajalla ja kahdesti vielä voittomaalikilpailussakin. Jatkoajalla Lehtivuoren veto kimposi kahden tolpan kautta kentän puolelle.

– En tiedä, miten se meni. Luulin, että kiekko meni tolpasta ylänurkkaan, mutta ei mennyt. Aikaisemminkin tolpat kilisivät. Onneksi tuli kuitenkin voitto. Se on hemmetin hyvä juttu, Lehtivuori jutteli pelin jälkeen.

Hän pääsi loukkaantumisensa jälkeen taas peliin mukaan ja toi ryhtiä Kerhon puolustuspään pelaamiseen ja myös hyvää tukea hyökkäyksiin. Kaikesta näki, että pelaaminen maittoi miehelle.

– Intoa olin täynnä. Peli on aina eri asia kuin treenit. Ensimmäisessä erässä jalkani liikkuivat hyvin. Toisessa erässä pitkien vaihtojen jälkeen vähän hapotti. Hyvin kuitenkin jaksoin ja hieno fiilis oli pelata.

Lehtivuoren mielestä koko HPK pelasi hyvin, vaikka olikin kahden maalin verran jo tappiolla.

– Koko pelin onnistuimme ja jaksoimme. Ja pelimme tulee vain paranemaan, hän vakuutti. HPK matkustaa heti perjantaina Ouluun ja illalla on edessä ottelu hallitsevaa mestaria vastaan.

– Mikä on hienompaa kuin pelata heti huomenna seuraavan kerran. Kärpät on meille hyvä haaste, Lehtivuori tuumi.

Kummanikin joukkueen päävalmentajatkin, HPK:n Pasi Arvonen ja Ilveksen Tuomas Tuokkola, äityivät kehumaan torstai-illan ottelua.

– Helkutin hyvä jääkiekko-ottelu. Intensiteetti oli kova. Ei voi olla kuin tyytyväinen pelaajiin, Tuokkola sanoi.

Häntä jäi harmittamaan oikeastaan vain kolmannen erän lopun jäähy, joka antoi Kerholle tasoitusmahdollisuuden kuudella neljää vastaan.’

– Väitän, että vastaavia tilanteita oli ottelussa ennen sitä jäähyä ainakin 15. Arvonen myönsi suoraan, että torstain voitto oli HPK:lle erittäin tärkeä.

– Olemme pelanneet ennenkin hyvin, mutta emme ole saaneet palkintoa.

Forsbergin loukkaantuminen harmitti tietysti Arvosta. – Loukkaantumiset saisivat alkaa jo kiertää meitä. A-junioreista täytyy ottaa perjantaina lisää miehiä meidän joukkueeseen, hän mietti. HäSa