Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK:lle piste Kuusamosta

HPK kärsi naisten lentopallon Mestaruusliigassa kauden avaustappionsa torstaina Kuusamossa. Pölkky järjesti suuren yllätyksen ja voitti hämeenlinnalaiset numeroin 3–2 (13–25, 25–23, 25–23, 11–25, 15–9).

HPK:n valmentaja Luca Chiappini ei ollut yllättynyt vastustajan kovuudesta.

– Tiesimme, että heillä on kovat hakkurit. Saimme hyvän alun peliin, mutta se ei riittänyt tällä kertaa kuin yhteen pisteeseen.

HPK sai otteluun lentävän lähdön.

Joukkue hallitsi avauserässä kenttätapahtumia mielin määrin, eikä PaKa saanut kuin 13 pistettä. Sitten ottelussa tapahtui yllättävä käänne. Valmentaja Luca Chiappini kertoi joukkueensa kärsineen keskiviikon ottelun tuomasta väsymyksestä.

– Jouduimme Rovaniemellä edellisenä iltana todella koville. Maksoimme siitä hintaa täällä Kuusamossa.

Ottelun toisessa erässä oli kotijoukkueen vuoro hallita. Vasta erän lopussa hämeenlinnalaiset saivat pelihuumorinsa takaisin, mutta erä merkittiin kotijoukkueelle.

– Kun väsymys yllätti, olisimme tarvinneet laajempaa vaihtopenkkiä. Kaikille pelipaikoille ei löytynyt vaihtoehtoja, Chiappini harmitteli.

HPK vaihtoi Katja Kylmäahon toisen erän lopussa Anniina Antikaiseen. Passaripeli parani tilapäisesti, mutta kolmaskin erä pelattiin Pölkyn hallitessa parkettia.

Erän loppu oli jälleen HPK:n, mutta kotijoukkueen etumatka kesti niukimmalla mahdollisella tavalla.

Neljänteen erään tuli sisuuntunut HPK. Katja Kylmäaho palasi passariksi ja järjesti melkoisen ilotulituksen syöttövuorollaan, joka ratkaisi erän vieraille.

Kuusamolaiset jäivät täysin vieraiden jalkoihin keräten ainoastaan 11 pistettä

Ottelun viides erä oli kotijoukkueen näytöstä. HPK ei ollut missään vaiheessa lähellä ottelun voittoa.

PaKa:n valmentaja Tuomas Alatalo oli pelin jälkeen jopa hieman hämmentynyt omiensa osaamisesta.

– Olimme alun todellisessa pinteessä, mutta sitten joukkue ryhdistäytyi. Peli oli paikoittain hyvätasoista. Meidän eduksi voidaan laskea se, että käänsimme pitkät pallorallit itsellemme. Se toi itseluottamusta.

Vieraiden parhaimmistoon kuulunut libero Eveliina Rautiainen ei ollut tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Pelimme oli todella ailahtelevaa. Saimme hyvän alun, mutta vajosimme sitten alle tasomme. Hyviä hetkiä seurasi liian usein synkkä jakso.

Rautiainen itse oli täynnä energiaa. Libero onnistui nostoissaan vähintäänkin kohtuullisesti.

– Pääsin pitkästä aikaa pelaamaan, joten virtaa oli paljon. Itseltäni ihan kelvollinen esitys, mutta aina pystyy parantamaan.

HPK matkustaa perjantaina takaisin kotiin ja edessä on lepoa.

Valmentajan mukaan laakereille ei ole varaa jäädä pitkäksi aikaa.

– Ensin lepo, sitten pitää jatkaa työntekoa. Meillä on seuraava peli maanantaina ja siinä pitää olla jälleen vahvempi kuin tänään, Chiappini muistutti.

HPK kohtaa seuraavassa ottelussaan kotisalissaan LP Vampulan.