Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitääkö artistin aina uudistua, Anna Puu?

Jos olisit puu, mikä olisit, laulaja Anna Puu?

– Varmaankin sypressi, koska olen se puuhoroskoopiltani. En muista merkin kuvausta, mutta ainakin notkeus sen yhteydessä mainittiin.

Millä tavalla notkeus näkyy sinussa?

– Fyysisesti, mutta on myös henkistä notkeutta. Mukaudun helposti, minut voi heittää tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Uuden levyn promokuvissa hymyilee uuden näköinen Anna Puu. Kuuluuko artistin uudistua, kun uutta materiaalia tulee?

– Ei se pakollista ole. Itse olen sellainen tyyppi, että minulle uusi alku tarkoittaa aina sitä, että teen hiuksille jotain uutta. Usein käy vielä niin, että teen hiuksille jotain ja ryhdyn vasta sitten uuteen. Nyt tuli tällainen paashi-tukka.

Uusi albumisi, Rakkaudella, Anna Puu äänitettiin osin Yhdysvalloissa, Pohjois-Alabamassa sijaitsevalla Fame-studiolla. Samassa studiossa on aikanaan levyttänyt myös muun muassa Aretha Franklin. Miten maisemanvaihdos kuuluu levyllä?

– Suurin osa albumin pohjista tehtiin Jenkeissä. Kyllähän maisemanvaihdos tuo levylle hirveästi uutta. Me lähdimme sinne sillä mielellä, että menemme fiilistelemään, aistimaan tunnelmaa ja katsomaan, mitä syntyy. Biisien sävellykset olivat toki siinä vaiheessa jo valmiina. Jenkeistä levylle saatiin avaruutta, tilan tuntua. Amerikkalainen suuruus on se, minkä halusin levyllä kuuluvan.

Olet kirjoittanut kaikki uuden levyn biisien tekstit itse. Miten tekstit syntyvät?

– Tämä onkin se merkittävin uudistus viime levyyni verrattuna, ja siksi albumin julkaiseminen jännitti ehkä ekstra-paljon. Tämä on pelinavaukseni, kokeilen omia kannuksiani.

– Olen kirjoittanut tekstiä, pätkiä ja pidempiäkin, puhelimellani ylös. Biisien kirjoittaminen vaatii istumista, kirjoittamista ja takapuolilihastensa käyttämistä. Yritän kirjoittaa niin, että sävellysvaiheessa tekstiä on vielä helppo muokata. Se on vähän kuin palapelin tekemistä.

Monet uuden levyn biiseistäsi sekä vanhoista hiteistä käsittelevät rakkautta. Voiko menestysbiisiä kirjoittaa mistään muusta aiheesta?

– Toki voi. Rakastuneena ihminen on tuntevimmillaan ja kokonaan auki. Silloin laulujen voi myös kuulla kertovan rakkaudesta. Rakkaus on asia, jota olen kokenut paljon. Se inspiroi. Rakkautta on myös olemassa monessa muodossa, ja siihen liittyy monenlaisia alatunteita. Aloittelevalle lauluntekijälle aihe on hyvä.

Mistä haluaisit kirjoittaa laulun?

– Olisi todella hienoa, jos pystyisi tallentamaan jonkun tilanteen tarkkailijan roolista. Jotain, mikä olisi arkipäiväistä ja kertoisi siitä hetkestä.