Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nielsen ja Sirkiä nostivat mastersien EM-pronssia

Mervi Sirkiä ja Charlotte Nielsen olivat hyvässä vedossa mastersien penkkipunnerruksen EM-kilpailuissa Tallinnassa Virossa. Kumpikin janakkalalaisen TNT:n nostaja saavutti 40–50-vuotiaiden sarjassa EM-pronssia.

Sirkiä nosti Tallinnan kylpylähotellin lavalla 57 kg:n sarjassa. Hänen tuloksensa oli 92,5 kiloa.

– Se oli helppo nosto, jolla sinetöin mitalin. Kolmanteen yritykseen laitoin 105 kilon raudat. Se olisi uusi oma ennätykseni. Voimat eivät kuitenkaan riittäneet, hämeenlinnalainen Sirkiä kertoi.

Hän oli mitalisijaan todella tyytyväinen.

– Olenhan jo jäähdyttelijä. Kaiken lisäksi jäin seitsemän viikkoa siten lomamatkalla aallon alle ja käteen tuli siitä hermovikaa.

Sirkiä lähti Tallinnaan ensisijaisesti lauantain palkintoseremonian takia. Hän pääsee voimanoston Euroopan liiton Hall of Fameen.

– Se on suurin kunnia, mitä voimanostaja voi saada kansainväliseltä liitolta, Sirkiä sanoi. Turengissa asuva Charlotte Nielsen nosti perjantaina ensimmäistä kertaa arvokisassa ja heti meni hienosti. Hän teki 63 kg:n sarjassa tuloksekseen 105 kiloa. Omaa ennätystään Nielsen paransi peräti 7,5 kiloa.

– Charlotten kisa oli suorastaan erinomainen, Sirkiä kehui seura- ja harjoituskaveriaan.

– Charlotte on tanskalaissyntyinen ja hänen huoltojoukossaan oli Tanskan maajoukkuepoikia ja 7-vuotias Joonas-poika. Joonas on Charlotten ja Jarmo Sohlmanin lapsi ja hän oli myös minun huoltoporukassa, iloinen Sirkiä selvitti. Suomalaiset putsasivat kiitettävästi EM-kisojen palkintopöytää 40–50-vuotiaissa.

– Olimme varmaan tässä ikähaitarissa kisojen paras maa, Sirkiä mietti. Kovinta jälkeä teki Ahvenanmaan Marcela Sandvik. Hän nosti 52 kg:n sarjassa huiman voittotuloksen 120,5 kiloa. Se on uusi Euroopan ennätys. HäSa