Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konecranes Terex saa johtoonsa Bell-miehen

Bell Helicopter -liiketoiminnan toimitusjohtajasta John L. Garrisonista tulee Konecranes Terexin toimitusjohtaja. Terex ilmoittaa, että se on valinnut Garrisonin uudeksi toimitusjohtajakseen.

Konecranes ja Terex ovat sopineet, että yhtiöiden yhdistyessä Terexin toimitusjohtaja nimitetään uuden Konecranes Terexin toimitusjohtajaksi. Yhdistymisestä kerrottiin viime elokuussa. Yhdistymisen pitäisi tapahtua ensi vuonna. Yhtiöiden sopimuksen mukaan Konecranes Terexin hallituksen puheenjohtajaksi valitaan Konecranesin hallituksen suomalainen puheenjohtaja Stig Gustafsson .

Konecranesin hallitus vain totesi nimityksen, koska yhtiöiden yhdistymisellä ei ole viranomaisten hyväksyntää. Yhdistyminen edellyttää myös, että molemmat yhtiöt hyväksyvät hankkeen ja Terexin osakkeenomistajat vaihtavat osakkeensa Konecranesin osakkeisiin. Yhdysvaltalainen Garrison on valmistunut West Pointin sotilasakatemiasta ja hänellä on myös Harwardista tutkinto. Hänen nykyinen työnantajansa, joka omistaa Bell Helicopter -liiketoiminnan, on New Yorkin pörssiin listattu monitoimialayhtiö Textron. Konecranes on valinnut uudeksi toimitusjohtajakseen Panu Routilan . Hän ottaa tehtävän vastaan 1. marraskuuta. Konecranesin entinen toimitusjohtaja Pekka Lundmark siirtyi Fortumin toimitusjohtajaksi. HäSa