Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Motonetille myymälä Prisman viereen

Autovaraosien ja -tarvikkeiden, työkalujen ja vapaa-ajantuotteiden erikoisliike Motonet muuttaa Tiiriössä. Myymälälle rakennetaan uudet liiketilat Prisman pohjoispäädyssä olevalle, vielä kaupungin omistuksessa olevalle tontille. Motonetin taustalla oleva Broman Group -konserni ostaa kahden hehtaarin tontin kaavoituksen valmistuttua.

– Nyt toimimme noin 2 400 neliön vuokratiloissa ja erittäin ahtaissa sellaisissa (Tiiriönsuontie 2:ssa). Olemme joutuneet sen vuoksi pitämään kapeampaa valikoimaa kuin muissa myymälöissä, kertoo Motonetin toimitusjohtaja Eero Broman.

UUDELLE TONTILLE tulee noin 4 300 neliön tilat. Rakentamisen pitäisi alkaa alkukesästä 2016, ja Motonetin on tarkoitus päästä muuttamaan viimeistään 2017 keväällä.

Uusi myymälä noudattaa muiden Motonet-myymälöiden konseptia sekä ulkonäöllisesti että sisätiloiltaan, joista tehdään nykyistä ”asiakasystävällisemmät”.

Uusien tilojen yhteyteen rakennetaan myös Motonet-korjaamo, josta tulee todennäköisesti yrittäjävetoinen.

– Siellä tehdään määräaikaishuoltoja ja asennetaan meidän myymiämme varaosia. Tarkoitus on palvella niitä asiakkaita, jotka eivät itse tee asennustöitä.

MOTONETILLE KYSEESSÄ on noin kuuden miljoonan euron investointi tontteineen, rakennuksineen, kalustoineen ja varastoineen.

Henkilökunta lisääntyy noin kymmenellä nykyisestä noin 30:sta kokoaikaiseksi lasketusta työntekijästä.

Hämeenlinnan Motonetin liikevaihto on toimitusjohtaja Eero Bromanin mukaan alle kymmenen miljoonaa euroa.

– Haemme ilman muuta merkittävää kasvua tämän investoinnin myötä. Jos kerran investoimme Hämeenlinnaan kuusi miljoonaa, pitäisi saada aikaiseksi kymmenien prosenttien kasvu. Jos se jää kymmeneen prosenttiin, se on pieni pettymys.

NYKYISESSÄ asemakaavassa Motonetin omistukseen alue on suojaviheraluetta.

Asemakaavamuutoksen mukaan tontista tulisi liikerakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa paljon tilaa vaativan erikoistavarakaupan suuryksikön sekä moottoriajoneuvojen huolto- ja korjaustiloja.

Kaavamuutos koskee myös viereisiä Hämeenmaan Kiinteistö oy:n omistamaa Prisman 8,2 hehtaarin tonttia ja Hankkija oy:n omistamaa maatalouskauppa Agrimarketin 1,6 hehtaarin tonttia.

Asemakaavamuutoksen yhteydessä Prisman tontin rakennusoikeutta nostetaan nykyisestä noin 20 000 kerrosneliömetristä 24 000:een ja rakennusalaa laajennetaan.

– Meillä ei ole juuri tällä hetkellä mitään konkreettisia suunnitelmia, mutta kun kaavamuutos joka tapauksessa tehdään, haimme samalla vähän lisää rakennusoikeutta meille, kertoo Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto.

Agrimarketin rakennusoikeus pysyy entisellään eli 6 900 kerrosneliössä, josta se on käyttänyt noin 2 800 kerroneliötä.

Liikennöinti tulevalle Motonetin tontille kulkee sekä Takumäenkujan että Prisman tontin kautta. Takumäenkujaa jatketaan nykyisestään, jolloin Agrimarketin tontista otetaan nykyinen ajorasitealue katualueeksi.