Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ryöstöretki Ouluun ja kipinkapin kotiin

Hämeenlinnan Pallokerho on vuosien aikana onnistunut Oulussa hyvin, eikä perjantain jääkiekkoliigan ottelu tehnyt poikkeusta. HPK meni kolmannen erän alussa 2–0-johtoon ja piti sen loppuun asti, vaikka Kärpät painoi hurjasti päälle.

Kovin pitkään ei HPK voittoaan Oulussa ehtinyt juhlia, sillä joukkueen piti ehtiä kiireesti viimeiseen Oulusta Helsinkiin lentävään lentokoneeseen. Hallitsevan mestarin kotiluolalasta otetun voiton jälkeen ei pieni kiirekään tuntunut kuitenkaan kerholaisia harmittavan. Kerhon avausmaalin iski heti kolmannen erän alussa vielä viime kaudella Kärppiä edustanut Sakari Manninen. Hetkeä myöhemmin kiekko oli toisen kerran Sami Aittokallion selän takana, kun Juha Koivisto sai jotenkin ohjattua Vojtech Polakin laukauksen maaliin. Toinen päätuomari Jouni Saukkonen keskusteli maalista pitkään ja hartaasti videotuomareiden kanssa, mutta näytti lopulta HPK:n onneksi keskiympyrään.

– Taistelu oli hyvä. Puolustimme tänään erinomaisesti ja se oli myös pääteemamme tänään. Yritimme tappaa Kärppien vauhtia ja siinä onnistuimme tosi hyvin, kehui HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen omiensa puolustustaistelua.

Arvonen muistutti, että paikkoja tulee kyllä jokaisessa ottelussa.

– Kärsivällisesti odottamalla paikat kyllä tulevat. Loppu meni kyllä jännäksi, Arvonen myönsi.

Kärpät pääsi hyvissä ajoin maalin päähän, kun Mika Niemi sai kiekon maaliin Sebastian Ahon ja Juuso Ikosen esityöstä. Sen jälkeen ei ollut mikään yllätys, että kotijoukkue laittaa Kerhon maalille hirvittävän hässäkän. Kiekko pomppikin Jere Myllyniemen edessä useampaan otteeseen, mutta HPK-puolustus kesti maalivahtinsa johdolla. Myllyniemi torjui Kärppien rumputulessa 35 kertaa ja oli totta kai ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

– Tosi hyvä voitto. Puolustimme ihan älyttömän hyvin ja pelasimme joukkueena mainiosti. Ei se ollut hienoa peliä, mutta tiesimme, että puolustamalla tiiviisti ainakin jonkinlainen palkinto tulee, Myllyniemi muistutti.

Myllyniemen kolmannen erän torjunnoista iso osa tuli viimeisten minuuttien aikana ja mies myönsikin, että hiki tuli.

– Parempi kuitenkin, että on lämmin kuin että olisi ollut kylmä, maalivahti nauroi.

Myllyniemi jakoi aiheesta kiitosta myös uhrautuvasti pelanneille kenttäpelaajille, jotka ehtivät kiekon eteen blokkaamaan niin monta kertaa, että kotiyleisöstä alkoi jo kuulua turhautuneita huokauksia.

– Blokkaamispelaaminen oli tänään tosi hyvää ja kuten sanoin, koko puolustuspeli toimi tänään helvetin hyvin, Myllyniemi kiitteli.

Mannisen, Koiviston ja Polakin lisäksi hämeenlinnalaisista pääsivät pisteille syöttöpisteen keränneet Petteri Nikkilä ja Matias Haaranen. Sami Aittokallio torjui Kärppien maalissa 27 laukausta. HPK pelaa tällä viikolla vielä yhden ottelun, kun se saa sunnuntaina Ritariareenassa vastaansa jyväskyläläisen JYPin. Harvinaisen pelipäivän ottelu alkaa kello 15. Kerho voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Jyväskylässä 6-3. HäSa