Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Steelersin naiset 1. divisioonan kärjessä

Hämeenlinnan Steelersin naisten joukkue jatkoi voitokkaasti salibandyn 1. divisioonaa Elenia-areenassa ja otti puhtaan voiton lukemin 5–0 (1–0, 2–0, 2–0) riihimäkeläisestä RSS Panthersista.

Sarjan kärkijoukkue Steelers on voittanut kaikki neljä otteluaan maalierolla 30–8. Pisteen päässä on oululainen SS Rankat Ankat.

– Töitä tehtiin todella hyvin. Vastustaja ei saanut juurikaan maalipaikkoja. Olemme muuttaneet hieman ketjujamme ja pallollista pelaamista. Toki pallo saisi liikkua vieläkin enemmän, kommentoi Steelersin tyytyväinen päävalmentaja Jani Perkonmäki.

– Maalinteko tökki, mutta ei se ollut pelkästään meidän huonoutta. Vastustajan maalivahti pelasi todella hyvän pelin ja Panthers tilkitsi maalin edustaa tehokkaasti.

Maalivahdit olivat hyvin esillä. Steelersin maalilla Sara Seurujärvi otti 16 torjuntaa ja ylsi salibandyssa harvinaiseen nollapeliin.

Viime kaudella Pekolan Iskussa torjunut Sara Aaltonen on ollut vahvassa vedossa Panthersin maalinsuulla ja myös Steelersiä vastaan hän otti monta huipputorjuntaa. Yhteensä torjuntoja kertyi 31.

Steelersin alkukauden tehopelaaja Senni Hietanen (2+1) oli jälleen näkyvästi esillä. Hän iski avausmaalin ja toisen erän lopulla 3–0-osuman sekä syötti Tiia Leppäsen 5–0-maalin. Kooveesta tälle kaudelle Steelersiin siirtynyt laitahyökkääjä johtaa sarjan pistepörssiä yhteistehoin 9+4.

– Hyvin kulki jälleen, löydettiin ketjumme kanssa hyvä vaihde peliin. Ketjumuutokset vaikuttavat ihan positiivisilta. Itselleni olen asettanut kovat tavoitteet ja sikäli alkukauden tehot eivät ole olleet yllätys, Hietanen kertoi.

Ensimmäinen erä edettiin vielä melko tasaisissa merkeissä, mutta ajassa 27.02 Heli Haapalahden 2–0-maali Miia Salmisen syötöstä vapautti kotijoukkueen peliä.

– Avauserät ovat olleet meille alkukauden vaikeita. Tunnustellaan ja ehkä vähän hermoillaankin. Ehkä meille on hieman outo tilanne, että viedään alusta asti peliä. Mutta kun saadaan peli omalle tasolle, niin homma hoituu, niin kuin tänäänkin toisessa erässä, Perkonmäki puntaroi.

Kolmanteen erään mukaan päässyt Steelersin nelosketju kiitti luottamuksesta ja heti ensimmäiseen vaihtoon Sara Westerlund ampui maalin Ringa Laurilan syötöstä. Ketjun täydensi Jenni Lehti. – Ei ole helppo paikka tulla kolmanteen erään mukaan, mutta nelosketjumme on ollut aina hyvä, kun on päässyt kentälle. Seuraavaksi meillä on kärkiottelu Oulussa ja katsotaan taas vastustajan mukaan, ketkä pelaavat, Perkonmäki kiitteli. HäSa