Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK:n naiset jättivät KalPan nollille

Kuopiolainen KalPa sinnitteli kohtuullisen hyvin HPK:n matkassa jääkiekn naisten SM-sarjan lauantaisessa ottelussa Metritiski-areenassa.

HPK hallitsi ottelua kuitenkin selvästi koko ajan ja kolmannessa erässä se sai maalijyvänsäkin jo tarkemmaksi. Silti lopputulos 5–0 (1–0, 0–0, 4–0) mairittelee vierasjoukkuetta.

Myös maalivahtien torjuntatilasto kertoo paljon ottelusta: KalPan Jenna Juutilainen piti joukkuettaan pystyssä peräti 63 torjunnallaan. Kerhon Kiira Laine pelasi virheittä. Hänellä oli 40 torjuntaa vähemmän kuin Juutilaisella. Viidestä maalista huolimatta HPK:n suurin ongelma oli viimeistelyn tehottomuus. Anne Tuomanen oli HPK:n tehopelaaja. Hän teki puhtaan kypärätempun – Kerhon kolmannen, neljännen ja viidennen maalin. Tuomasen ketjukaverit Maija Otamo ja Riikka Noronen saivat saldokseen 0+2. Syöttöpinnan ansaitsivat myös ketjun takana puolustaneet Merja Halmetoja ja Marjut Klemola.

Tiina Saarimäki ohjasin HPK:n avausmaalin Noora Jaakkola ja Tea Villilän alustuksesta. Se oli päivän komein osuma. Kerhon 2–0 oli ketjun Ida Karjalainen–Anniina Kaitala–Miho Shishiuchi käsialaa. Kaitala oli maalintekijä, mutta yhtä suuret kehut ansaitsevat syöttöjensä ansiosta Leinonen ja kauden ensimmäisen pelinsä Kerhossa pelannut Japanin maajoukkuenainen Shishiuchi.

– Hyvä peli alusta loppuun. Hyvä ja tasapainoinen 60-minuuttinen. Joukkue uskoi, että maaleja kyllä alkaa tulla ja sitten ketsuppipullo aukesikin, sanoi HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Vesa Mäkinen.

Shischiuschin lisäksi myös Tea Villilä, 24, pelasi ensimmäisen ottelunsa lauantaina. Hän palasi pelihommiin pitkältä sairauslomalta. Villilän polvi operoitiin huhtikuussa Yhdysvalloissa. Villilä pelasi neljä edellistä kautta Minnesota Duluthin yliopistojoukkueessa. Hän lähti sinne syksyllä 2011. Saman vuoden keväällä Villilä juhli HPK:n naisten toistaiseksi ainoata suomenmestaruutta Metritiski-areenassa. Hän teki ratkaisevassa loppuottelusta Ilvestä vastaan 2–1-voittomaalin.

– Kiva oli taas pelata. Kaikki meni ihan ok. Ei tietysti ihan samalta tuntunut kuin normaalisti aikaisemmin, mutta eivät pelilliset jutut mihinkään katoa. Hyvä alku kaudelleni. Pääasia, ettei omissa soinut kertaakaan, ennen loukkaantumistaan naisten maajoukkueen vakiokoostumukseen kuulunut Villilä kertoi.

HPK:lla näyttäisi olevan koossa tasaisen vahva joukkue. Ratkaisuja voi odotella joka kentälliseltä.

– Meillä on hyvä miksaus nuoria ja kokeneita pelaajia. Hyvin ovat ottaneet paluumuuttajan vastaan, Villilä hymyili. HPK jatkaa SM-sarjaa Metritiski-areenassa heti sunnuntaina kello 13. Kerhon vieraaksi tulee Oulun Kärpät.

– Tästä lähden valmistautumaan sunnuntain peliin jääkylvyn kautta. Meillä on täällä pelit ja vehkeet viimeisen päälle. Ei voi valittaa, Villilä kehui. Kärpät-otteluun HPK saa mukaan maajoukkuehyökkääjänsä Susanna Tapanin, jonka syyskauden peliohjelman täyttävät myös ringetteottelut Raision Nuorisokiekon paidassa. HäSa