Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinonen ja Jokinen: MAL-sopimukset myös kasvukäytäville

Kokoomuksen hämäläiskansanedustajat ja valtiovarainvaliokunnan jäsenet Timo Heinonen ja Kalle Jokinen haluavat laajentaa MAL-sopimukset kaupunkiseuduilta myös kasvukäytäville. Maankäytön, liikenteen ja asumisen aiesopimuksissa valtio yhdessä kaupunkien kanssa sopii alueiden kehittämisestä ja panostuksista.

– Arki on osoittanut, että kohtuuhintaista asumista saadaan parhaiten kaupunkien ulkopuolelle ja kasvukäytävillä myös liikennöintiyhteydet on kunnossa. On perusteltua tehdä MAL-sopimukset niin, että hyödynnämme koko kasvukäytävien kasvupotentiaalin, toteavat Heinonen ja Jokinen.

Kansanedustajat nostavat esille erityisesti HHT- eli Helsinki–Hämeenlinna–Tampere -kasvukäytävän sekä Helsinki–Lahti -kasvukäytävän.

– Ratayhteydet on kunnossa ja myös moottoritiet kummallakin kasvukäytävällä. Toivomme, että hallitus tekee ensimmäisen kasvukäytävä-MAL:n mahdollisimman pian, vaativat kokoomusedustajat.