Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Investointi Kantolaan kannatti

Tampere

Live Nationin viime heinäkuussa Hämeenlinnassa järjestämä AC/DC:n megakonsertti palkittiin lauantai-iltana Musiikki& Media -tapahtuman iltagaalassa vuoden konserttina.

Industry awardsin konsertti tai kiertue -kategoriassa ehdolla olivat myös Jari Sillanpään 50-vuotisjuhlakonsertti Olympiastadionilla, Antti Tuiskun Peto on irti -kesäkiertue sekä Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana -kiertue.

– Live Nation upea voitto vahvistaa Hämeenlinnan asemaa uutena varteenotettavana tapahtumapaikkana Suomessa. Kantolan tapahtumapuisto on nyt todistetusti osoittanut toimivuutensa myös massatapahtumissa, hehkutti Linnan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mervi Käki.

PÄIVÄLLÄ Musiikki ja media -konferenssin paneelikeskustelussa ruodittiin lauantaina vielä kerran AC/DC:n konserttia ja Kantolan tapahtumapuiston onnistumista.

Panelisteina toimivat Mervi Käki, Live Nationin toimitusjohtaja Nina Castrén ja Local Crewn toimitusjohtaja Ville Ketonen. Koko kolmikko oli keskeisessä roolissa megakonsertin järjestelyissä.

Tapahtumapuiston tulikaste oli ilmeisen onnistunut, ja kiitoksia kuultiin edelleen. Investointi tapahtumapuistoon ei mennyt kaupunginvaltuustossa helposti läpi. Enää epäileviä kommentteja ei kuule.

– Uskon, että tämän onnistumisen jälkeen kaikkien on helpompi ymmärtää, mikä merkitys puistolla on kaupungillemme sekä palveluna että imagotekijänä, Käki sanoo.

Tyytyväisyyskyselyn mukaan 93 prosenttia konserttikävijöistä kuvaili tapahtumaa onnistuneeksi.

PANELISTIT KIITTELIVÄT Hämeenlinnan asukkaita hyvästä suhtautumisestaan AC/DC:n konserttiin. Live Nationin toimitusjohtajan Nina Castrénin mukaan Hämeenlinnan kokoisessa kaupungissa osataan keskittyä tapahtuman positiivisiin vaikutuksiin, kuten sen tuomiin tuloihin.

Pääkaupunkiseudulla suuret tapahtumat ovat menneenäkin kesänä poikineet paljon keskustelua lähinnä negatiivisista ympäristövaikutuksista. Käen mukaan yhtäkään valitusta ei AC/DC:n konsertista tullut.

– Mahdollisista haitoista keskusteltiin etukäteen hyvin avoimesti muun muassa lähialueiden asukkaiden kanssa. Parannettavaa on, esimerkiksi pysäköinnissä, mutta ongelmakohdat ovat jo käsittelyssä, Ketonen kertoo.

JULKISTUKSIA Kantolan tulevista tapahtumista ei vielä voida tehdä, mutta Castrén lupaa, että jatkoa on luvassa. Julkistuksia tehdään asiakkaiden tahdissa. Hämeenlinnan kaupunki toimii puiston vuokraajana.

– Hämeenlinnan kaupunki teki Kantolaan suuren satsauksen, joka mahdollistaa monenlaisten tapahtumien järjestämisen. Niitä myös tulee.

Käki muistutti, että tapahtumapuisto on tapahtumapuisto hyvästä syystä. Pelkäksi konserttipuistoksi Kantolaa ei haluta leimata.