Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Steelersille kauden ensimmäinen kotivoitto

SALIBANDY STEELERS–SB VAASA 7–5

Hämeenlinna

Hämeenlinnalainen Steelers otti kolmannella yrityksellään kauden ensimmäisen kotivoittonsa. Elenia-areenassa vieraillut SB Vaasa taipui teräsmiesten käsittelyssä salibandydivarin ottelussa maalein 7–5 (2–1, 2–2, 3–2).

Steelers meni jo ottelun avauserässä johtoon, eivätkä vaasalaiset päässeet enää kertaakaan tasatilanteeseen. Jännitettävää Elenia-areenassa riitti silti ihan loppuun asti, sillä kotijoukkuekaan ei päässyt karkaamaan lopullisesti vierailtaan. SB Vaasa hakikin lopussa pitkään 7–6-kavennusmaali ilman maalivahtia, mutta tuloksetta.

KOTIJOUKKUEEN päävalmentajaa Jani Järvistä SB Vaasan pelitapa ei yllättänyt.

– Tiesimme, että vastustaja makaa koko ajan alhaalla ja pitää viisi pelaajaa pallon alla. Emme saaneet tänään voittoa missään nimessä helpolla. Vaasaa vastaan on vaikea tehdä maalia viidellä viittä vastaan, emmekä saaneet yhtään ylivoimaa avuksi. Onneksi pallollinen kärsivällisyytemme riitti hyökkäyspäässä kolmannessa erässä ja saimme parin maalin voiton, Järvinen mietti.

Steelersin tehot jakautuivat lauantaina kahdelle kentälliselle. Daniel Megyaszai, Ville Lastikka (1+1), Teemu Metsälä ja Nico Jonaeson (0+2) tehoilivat kakkoskentästä. Kolmoskentästä tehopisteille ylsivät kaksi maalia tehnyt puolustaja Tuomas Mikkola, 1+1-tehot saalistaneet puolustaja Janne Ijäs ja laitahyökkääjä Markus Sipronen ja yhden syötön kerännyt toinen laituri Valtteri Niemi.

– Meidän kolmoskenttämme oli aika liekeissä. Se pelasi aktiivisesti, prässäsi eikä sillä ollut omissa mitään hätää. Vastustajan maalilla se oli koko ajan uhka, Järvinen kehui.

JÄRVISEN MIELESTÄ vierasjoukkueen pelitapa on sopinut Steelersille jo monen kauden ajan.

– Se tykkää pitää palloa, hieroa maltilla ja rakentaa omat maalipaikkansa. Se ei höslää pallon kanssa, mutta jotenkin se on sopinut meidän puolustustavallemme. Jotain joukkueesta uupuu, sillä materiaali sillä on ihan järkyttävän hyvä. Vaasa saa tehdä paljon töitä, mikäli se mielii tässä sarjassa voittaa.

Ensimmäisen kotivoiton merkitystä Järvinen ei lähtenyt ylikorostamaan, mutta piti sitä silti tärkeänä.

– Jokainen peli on tärkeä, kun voitat. Sarjassa ei ole yhtään väliottelua, eikä välivaihtojakaan saisi tulla. Henkisesti voitto oli tärkeä. Saimme ainakin kotipään nyt auki. Sitä ei tarvitse enää myssytellä, päävalmentaja mietti.

KAKSI MAALIA tehnyt puolustaja Mikkola kehui vastustajaakin.

– Peli oli tiukka, eikä Vaasakaan pelaa huonosti, vaikka sillä onkin paljon tappioita alla. Emme saaneet ehkä ihan parasta irti tänään, mutta tarvittavan kuitenkin Mikkola muistutti.

Maalinteko maistui ja kaksi onnistumista sai puolustajan jo naureskelemaankin.

– Ihan peruspakkina sehän on aina hienoa. Tai onhan se sitä ihan kenelle vain, hän nauroi.

Kovin odotuksin tähänkin salibandykauteen lähtenyt Steelers aloitti kauden kompastellen, mutta on saanut viime peleissä kurssinsa korjattua.

– Nyt otimme kolmannen voiton putkeen ja olemme hyvillä raiteilla. Toivottavasti opimme jotain alkukauden tappioista ja keväällä näkyy, että olemme myös pelejä vähän hävinneet, Mikkola sanoi.

Vaasalaisista maalinteossa onnistuivat Henry Backman (2+0), Pekka Kontturi, Rasmus Nyström ja Sami Hillu.