Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipilä pääministerin kyselytunnilla: Suomen vastaanottokyky on aivan äärirajoilla

Suomen vastaanottokyky turvapaikanhakijoiden osalta on pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan aivan äärirajoilla.

– Kyllä me liikumme tällä hetkellä aivan ylärajoilla. Elämme kädestä suuhun vastaanottokeskusten, majoituspaikkojen ja viranomaistoiminnan osalta, Sipilä vastasi Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla haastattelijana olleelle Lännen Median uutishuoneen toimittajalle Mirja Niemitalolle.

Pääministerin mukaan kestävä tulijataso olisi noin 10000 tulijan paikkeilla Tänä vuonna turvapaikanhakijoita on saapunut Suomeen lähes 35 000, eli kymmenkertaisesti viime vuoteen nähden.

Pääministeri pitää tärkeänä, että Euroopan Unionin ulkorajat saataisiin kuntoon niin että Schengen-alueilla tehtyihin sopimuksiin voitaisiin palata, ja raja-alueiden hotspotit saataisiin toimimaan.

Brysselissäkin torstaina keskusteluissa esiin noussut Tornion järjestelykeskus olisi pääministerin mukaan hyvä malli toimivan hotspotin pohjaksi.

Esimerkiksi italialaiset virkamiehet ovat siellä jo käyneet tutustumassa.

– Se on sellainen toiminto, mikä pitäisi saada kuntoon Kreikassa ja Italiassa. Siinä (Tornion järjestelykeskuksessa) on paljon niitä elementtejä, mitä hotspotilta tarvitaan. LM