Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK:n naiset selvittivät kärppäpiinan

Yksi vahva erä antoi voiton HPK:lle voiton Oulun Kärpistä sunnuntaisessa naisten SM-sarjan ottelussa Metritiski-areenassa.

Kerho voitti toisen erän peräti 4–0 ja koko ottelun niukasti maalein 5–4 (1–2, 4–0, 0–2) ja vankisti asemaansa sarjan kolmosena.

Sekä jääkiekossa että ringetessä maajoukkueeseen kuuluva Susanna Tapani pelasi sunnuntaina kauden toisen ottelunsa HPK:n paidassa. Nimenomaan Tapani (1+2) heilutti oranssipaitojen tahtipuikkoa keskimmäisessä erässä. Hän tasoitti (2–2) erän toisella minuutilla ja vain 35 sekuntia myöhemmin Kerho oli jo johdossa. Tapanin riistosta Maija Otamo pääsi läpiajoon, eikä erehtynyt. Ella Pietikäinen vei HPK:n kahden maalin johtoon alivoimalla ja senkin maalin Tapani alusti.

– Koko ajan olen kuitenkin treenannut jääkiekkoa. Heti lähti käyntiin ja hyvin meni, TPS:n akatemiassa jääkiekkoa harjoitteleva Raision Nuorisokiekon ringettetähti kertoi. Tapanin vierellä pelaajat vaihtuivat, kun HPK halusi kokeilla erilaisia koostumuksia.

– Ei se kyllä ihmeemmin haitannut. Pelimme oli vähän kuin vuoristorataa. Toinen erä oli hyvä, Tapani arvioi.

Hänen loppuvuoden kohokohtansa on Helsingissä pelattavat ringetten MM-kisat.

– Ne kisat pelataan vuodenvaihteessa ja se on seuraava isompi tavoite. Sen jälkeen mietitään seuraavia päätavoitteita. Menen syksyllä eteenpäin viikonloppu kerrallaan. En osaa vielä sanoa, koska pelaan seuraavan naisten SM-sarjan jääkiekko-ottelun, Tapani jutteli.

Kerhon Japanin apu Miho Sishiuchi (1+1) avasi sunnuntain maalikarkelot rankkariosumallaan. Kerhon viides oli Anne Tuomasen käsialaa. Ykkösketju Tuomanen–Riikka Noronen (0+1)–Maija Otamo (1+1) oli ainoa koko ajan samassa koostumuksessa pysynyt hyökkäyskolmikko. Puolustuksessa kaksikko Pietikäinen–Jutta Stoltenberg (0+1) oli junailemassa kahta maalia. Kärpät liikkui hyvin ja sen loppukiri oli vahva. Oululaiset nousivat maalin päähän heti kolmannen erän alussa ja jännitystä piisasi sen jälkeen hamaan loppuun saakka. Kerhon maalivahti Viivi Vartia (30 torjuntaa) nousi hyvin esiin tiukassa paikassa.

Kärppien tehopelaaja oli saldon 2+1 saanut Sari Wäänänen.

– Vähän erikoinen peli oli. Alku oli meiltä huono, toinen loistava ja kolmas taas huono, tuumi HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Vesa Mäkinen.

Mäkiseltä löytyi ailahteluun kuitenkin selitys.

– Meillä oli ensimmäisen kerran täysi rosteri koossa. Teimme muutamia vaihdoksia senkin takia, että löytäisimme oikeat koostumukset kovimpiin otteluihin. Saimmekin hyviä suuntaviivoja tästä ottelusta.

Mäkinen liittyi Tapanin kehujiin.

– Hän oli nyt sellainen kuin pitääkin. Myös Viivi (Vartia) onnistui maalin suulla. HPK jatkaa naisten SM-sarjaa ensi viikonloppuna taas kahdella kotiottelulla. Lauantaina vastaan tulee Kuortane ja sunnuntaina kärkijoukkue JYP. Kummatkin ottelut alkavat kello 14. HäSa