Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kantti petti kolmannen erän loppuhetkillä

Hirvittävällä vaivannäöllä vihdoin tasoihin, mutta lopussa karsean virheen jälkeen tappio.

Siinä oli tiivistettynä Hämeenlinnan Pallokerhon sunnuntain iltapäiväpuhde jääkiekkoliigan ottelussa jyväskyläläistä JYPiä vastaan. HPK tuli kolmannessa erässä ajassa 48.00 tasoihin Heikki Liedeksen maalilla, mutta ei saanut lopulta pistettäkään, kun JYP kuittasi 1–2 (0–1, 0–0, 1–1) -voittomaalin reilut kolme minuuttia ennen ottelun loppua. Maali olisi ollut helposti vältettävissä, mutta Petteri Nikkilälle sattui tällä kertaa musta hetki. Miehen syöttö napsahti suoraan Markus Nenosen lapaan. Nenonen pääsi laukaisusektorille ja yllätti ranteellaan Jere Myllyniemen. Nikkilällä ei ollut tilanteessa juuri lainkaan tilaa syöttää, mutta ratkaisu oli huonoin mahdollinen.

Vierasjoukkue sai helposti myös ensimmäisen maalinsa. Myllyniemi torjui ensimmäisen laukauksen, eikä Waltteri Hopponen huomannut takaansa tulevaa Janne Tavia. Tavi ehti kiekkoon ensin ja suti sen maaliin hölmistyneen Hopposen katsellessa vieressä.

– Peli ratkesi kahteen järkyttävään henkilökohtaiseen virheeseen. Ei ollut yllätys, että se kääntyi näin. Me olimme huolimattomia kiekon kanssa, arvioi HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Arvonen myönsi, että pettymys oli kova.

– Maanantaina huilaamme, mutta tiistaina mennään sitten aika kovaa, hän lupasi. Arvonen ihmetteli joukkueensa heikkoa alkua.

– Emme aloittaneet ottelua yhtään sillä tavalla kuin olimme sopineet. Osa pelaajista oli varmaan vielä Oulun lentokentällä tai lentokoneessa. Harmittaa todella paljon, että tuommoista tapahtuu ammattiurheilussa. JYP tuli hyvin peliin, eikä siltä mitään pois, mutta me olimme ensimmäisessä erässä huonoja, Arvonen arvioi. JYPistä täksi kaudeksi Kerhoon vaihtanut Henri Auvinen muistutti, ettei edellinen ottelu olisi enää saanut vaikuttaa.

– En ole varma, oliko kyseessä se, mutta ei peli ainakaan saisi vaikuttaa. Meillä oli välipäivä ja ihan riittävästi aikaa fokusoida ajatukset tähän peliin. Jostain syystä tänään jäi vähän piippuun.

Auvinen on pelannut viime ottelut hyökkääjänä, vaikka mies on yleensä totuttu näkemään puolustuksessa.

– Hyökkääjänä on aika hapokasta, sillä siinä mennään uusia raiteita pitkin. Jalat ovat nopeasti tohjona. Peliin ei tule sellaista elastisuutta, jossa pystyisi hakemaan vauhtia, vaan se on stop and go. Välillä mennään päästä päähän, ja se on aika rankkaa tällä ruumiinrakenteella, Auvinen naureskeli.

Auvinen käyttää hyökkäyspäässä kokoaan hyödyksi. Miehen kovan taklauksen sai kokea esimerkiksi perjantain Kärpät-ottelussa Arto Laatikainen.

– Yritän tuoda fyysisyyttä peliin ja pehmentää vähän pakkeja, jos se toisi vaikka joskus harhasyötön, kun puolustaja ei enää uskalla mennä alle.

HPK:n ja JYPin pelattiin poikkeuksellisesti sunnuntaina ja alkamisaikakin oli kello 15. Normaalisti jääkiekkoliigaa pelataan kello 17 tai kello 18.30. – Aika mielenkiintoinen kokeilu, ei tarvinnut ainakaan miettiä, mitä päivällä tekee: aamulla hallille, kotiin syömään ja päiväunille ja takaisin hallille. Rytmi oli ihan hyvä, Auvinen kertoi. HäSa