Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pikkukoulun oppilasrajaksi tulossa 28 Janakkalassa

Janakkalan koulujen minimioppilasmäärää aiotaan korottaa nykyisestä 20 oppilaasta 28 oppilaaseen. Asia on esillä kunnanhallituksessa tällä viikolla.

Kunnanjohtajan esitys on, että koulu lakkautetaan, jos oppilasmäärä on syyskuussa kahtena peräkkäisenä vuotena alle 28 oppilasta ja jos lisäksi myös seuraavan vuoden oppilasennuste alittaa tämän 28 oppilaan rajan.

– On hyvä, että saadaan kriteeri, jonka mukaan mennään. Koulun lakkautusesitys siis tulee, mikäli ehto täyttyy. Toisaalta kylät voivat järjestää asukashankintakampanjoita kyläkoulunsa säilyttämiseksi, sanoo sivistysjohtaja Jouni Wilpola.

Hänen mukaansa uusi oppilasmääräkriteeri koskettaa näillä näkymin ensimmäisenä kaksiopettajaista Heinäjoen koulua. Siellä on kuluvan lukuvuoden aikana 24 oppilasta.

Oppilasennusteiden mukaan tilanne Heinäjoella kuitenkin paranee niin, ettei lakkautuksesta ole lähivuosina pelkoa. Wilpola arvioi, että uusi sääntö antaa koululle hengähdysaikaa vuoteen 2019 tai 2020 saakka. Uudesta käytännöstä tekee lopullisen päätöksen valtuusto budjettikokouksessaan marraskuussa. Jos valtuusto hyväksyy esityksen, oppilasmääriä tarkastellaan uuden säännön mukaan ensimmäisen kerran 20. syyskuuta ensi vuonna. HäSa