Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vampula ei piinannut HPK:ta

HPK:n naisten lentopallojoukkueen maanantainen vastustaja LP Vampula ei päässyt valmentajansa Kai Steniuksen mukaan ollenkaan parhaalle tasolleen. Ottelun sävel olikin alusta loppuun asti selvä, ja HPK vei erät 25-17, 25-14 ja 25-16.

Kotijoukkueen päävalmentaja Luca Chiappini oli luonnollisesti iloisemmalla mielellä kuin Stenius.

– Olen tyytyväinen, totta kai. Joukkue pelasi koko ajan pyytämälläni ja odottamallani hyvällä tasolla. Kaikki toimi, Chiappini hymyili pelin tauottua.

Aloitusseitsikolla homma eteni jopa niin hyvin, että Chiappini ei koko aikana vaihtanut yhtään pelaajaa. Michaela Madsen, Katja Kylmäaho, Karoliina Friberg, Anna Boricheva, Piia Korhonen, Ilaria Maruotti ja Saana Koljonen saivat nauttia kaikki kolme erää valmentajaltansa luottamuksesta.

– Ei tarvinnut vaihtaa. Kun auto kulkee, mekaanikkoa ei tarvita, Chiappini sanaili. Ottelun parhaana palkittua Piia Korhosta valmentajakin kehui kentän parhaaksi, mutta hänen mukaansa myös Korhosen hyvyyden takaa se, että koko systeemi toimii.

Korhonen oli pelin jälkeen täyttä hymyä.

– Oli tosi hyvä, että saimme parannettua roimasti torstaisesta Kuusamon Pölkkyä vastaan pelatusta ottelusta. Vastaanottomme kulki nyt paremmin, hän summasi.

Eniten pisteitä (21/+18) tehnyt Korhonen tappoi kovalla kädellä palloja kenttään. Erityisesti hänen mieltään nostatti ottelupallo, jonka hän sai paukauttaa vastapalloon Vampulan jäädessä voimattomaksi.

Stenius selitti oman joukkueensa heikohkoa iltaa sillä, että pelaajat jännittivät ja sen näkyi kentällä.

– Kaikki sarjapelimme ovat olleet tällaisia. HPK:n hyvä torjunta oli meille liikaa, ja jos ei oma vastaanotto toimi, silloin ei voi pärjätä. Kun ei ole itseluottamusta, peli on tuon näköistä, hän murehti. HPK:sta onnistui koko seitsikko, lukuun ottamatta kolmannen erän alkua, jolloinVampula johti parhaimmillaan 10-8. Sen jälkeen Maruotti syötti pari ässää ja Korhosen käsi kävi hyökkäyksissä. Madsen herkutteli muutamalla nopealla satasen hyökkäyksellä ja neljällä torjunnalla. Myös Friberg ja Boricheva saivat palloa kenttään sekä lyönneillä että torjunnalla. Libero Koljonen nosti 57 prosentin tehoilla syötöt ylös. Passari Kylmäaho kunnostautui passaaamisen lisäksi syötöissä.

Vampulasta ei erottunut kummenkin kukaan pelaaja. Eniten plussalle pääsi pisteissä Laura Iltanen (5/+4). Seuraavaksi HPK kohtaa Kuusamon Pölkyn kotonaan 25. lokakuuta. Chiappini on mielissään, että joukkueella on nyt useampi päivä aikaa treenata.

– Lopultakin pääsemme harjoittelemaan kunnolla. Olemme joutuneet pelaamaan nyt liikaa, eikä pelin laatu voi silloin säilyä koko ajan A-tasolla ilman harjoittelua, hän sanoo. Piia Korhosen mukaan myös pelaajat ovat odottaneet, että joukkue saisi hetken hengähtää pelkästään harjoitellen. HäSa