Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lady Huskies lähtee naisten SM-sarjaan

Amerikkalaisen jalkapallon naisten 1. divisioonan voittanut Lady Huskies on ensi kaudella uuden edessä, kun hämeenlinnalaisjoukkue päätti lähteä mukaan lajin SM-sarjaan.

– SM-sarja herättää tietyllä tavalla pelonsekaisia ajatuksia, sillä kyseessä on täysin uusi asia. Hyppäämme lajin sisällä tietyllä tavalla uuteen moodiin eli kentälle tulee kaksi pelaajaa lisää. 1. divisioona pelattiin yhdeksällä pelaajalla ja SM-sarja yhdellätoista, joka on tietysti jenkkifutiksen tutumpi ja normaalimpi muoto, muistuttaa Lady Huskiesin päävalmentaja Teemu Lahti.

Lahden mielestä yhdellätoista pelaajalla pelaaminen helpottaa valmennusta, kun se pohtii sekä hyökkäyksen että puolustuksen pelikuvioita.

– Siihen meidät on aikanaan koulutettu. Yhdeksän pelaajan futis on nyt tavallaan nähty ja teemme oikea-aikaisen hypyn SM-sarjaan. Toki voitimme sarjan, mutta sen vuoksi, että naisten sarjatasoille tulee isompi uudistus kahden vuoden sisällä. Ensi kesän jälkeisellä kaudella ykkösdivarikin muuttuu yhteentoista pelaajaan ja halusimme välttää yhden kauden turha yhdeksällä naisella pelaaminen, hän kertoo. Lady Huskiesin joukkueen rakennus on hyvällä mallilla.

– Pidimme viime viikolla joukkueen kesken palaverin, jossa halusimme varmistaa, että myös pelaajat haluavat lähteä SM-sarjaan. Suurin osa joukkueesta oli sitä mieltä, että sinne lähdetään, vaikka uusi sarja jännältä tuntuukin. En oikeastaan odottanutkaan muuta porukalta, joka klaarasi divarin aika ylivoimaisesti. Joukkueesta kumpuaa taistelutahtoa ja menemme rohkeasti eteenpäin.

SM-sarja on divisioonaa vaativampi sarja, mutta Lahden mielestä Lady Huskiesin joukkueella voi pärjätä sielläkin mainiosti.

– Siellä on hyvin samantasoisia joukkueita kuin me tällä hetkellä. Meidän oma core-porukkamme on hyvinkin SM-sarjakelpoinen. Muilla on kokemusta yhdellätoista pelaamisesta ja siinä häviämme eniten. Hämeenlinnalaisten maajoukkuetason kulmapuolustaja Sofia Haapanen odottaa uutta sarjaa mielenkiinnolla.

– Jännittää, mutta olen uusista haasteista ja kokemuksista innoissani. Kovempia pelejä ja kovempaa tahtia on luvassa. Talven harjoitteluun se antaa uutta motivaatiota, Haapanen sanoo.

Hänellä on kokemusta yhdellätoista pelaamisesta maajoukkueleireiltä.

– Pelin hahmottaminen oli aluksi hankalampaa, kun kentällä oli paljon enemmän porukkaa. Aika äkkiä siihen pääsi sisälle, eikä se mahdottomalta tuntunut, kulmapuolustaja muistaa.

Haapasen mukaan valmentajien kysymys SM-sarjaan lähtemisestä herätti pelaajissa keskustelua.

– Pikkuhiljaa se kääntyi kuitenkin siihen, että SM-sarjaan lähdetään. Nyt meille tulee oikeasti aika paljon kovempia vastustajia. Tämä kausi oli kuitenkin aika helppo, hän muistuttaa.

Lahden mukaan valmennus on asettanut joukkueen tavoitteeksi pudotuspelit eli todennäköisesti kahdeksan joukkueen sarjassa neljän joukkoon pääsemisen. – Se olisi hyvä suoritus, päävalmentaja kertoo. HäSa