Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aarnion autotallista löytyneen kenkäpuhelimen tekstiviestimysteeri selvisi

Syyttäjä Antti Sundberg esitteli maanantaina Helsingin käräjäoikeussa lisää teknistä tietoa Jari Aarnion autotallista löydetystä niin sanotusta kenkäpuhelimesta.

Puhelin löydettiin poliisin kotietsinnän yhteydessä vuonna 2010. Puhelimen muistin perusteella siitä on lähetetty viestejä naiselle, joka on syytettynä viidestä törkeästä huumausainerikoksesta.

Epäselvyyttä ovat aiheuttaneet kännykästä löytyneiden viestien aikaleimat, eli milloin viestit on lähetetty tai vastaanotettu.

Osa viesteistä on aikaleimojen perusteella lähetetty vuonna 2009, vaikka puhelin ostettiin vasta vuonna 2010. Kaikki lähetetyt viestit ovat aikaleimojen mukaan vuodelta 2009. Vastaanotetut viestit ovat puolestaan tulleet aikaleimojen perusteella vasta puhelimen ostohetken jälkeen.

Syyttäjän selvityksen mukaan asiaan on yksinkertainen selitys: Viestien aikaleimat määrittyvät puhelimeen määriteltyjen aika-asetusten mukaan. Kenkäpuhelimeen on siis syyttäjän mukaan asetettu alun perin väärä aika.

Saapuvien viestien aikaleima on sen sijaan luotettava, sillä aika määrittyy suoraan tukiasemasta.

Puhelimella on syyttäjän mukaan tehty huumekauppaa. Aarnion väitetään sopineen tekstiviestitse muun muassa useiden kilojen hasiserän luovuttamisesta naiselle.

Aarnion on aiemmin väittänyt, että puhelimesta olisi poistettu viestejä välistä. Syyttäjän mukaan puhelimen muistipaikkanumerot osoittavat, että viestejä ei ole kuitenkaan poistettu välistä.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi pyysi aikaa tutustua syyttäjän uusiin tietoihin. Hän sanoi oikeudessa, että puolustus sai uudet tiedot vasta aamulla.

Oikeudenkäynti on jatkunut naisen lähettämien tekstiviestien läpikäymisellä.