Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaanhoitopiiri hakee johtajaa määräajaksi

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajan virka julistetaan haettavaksi. Sairaanhoitopiirin hallitus päätti asiasta tiistaina. Uusi johtaja tarvitaan, koska nykyinen johtaja Jouko Isolauri on irtisanoutunut.

Virka on määräaikainen, ja kesto on vuoden 2018 loppuun saakka.

– Mutta aika voi olla jopa lyhyempi, jos itsehallintoalueratkaisu tulee aiemmin, sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) sanoo. Valinnalla ei Vekan mukaan haluta sitoa tulevan organisaation käsiä.

– Tämä on selkeä projektityö.

Vaikeuttaako tällainen määräaikaisuus hyvien ehdokkaiden saantia?

– Onhan tämä sentään aika monen vuoden kausi. Eihän Isolauri ollut meillä tätäkään aikaa.

– Pätevät ihmiset löytävät aina töitä. Toisaalta elämä on nyt epävarmaa muutenkin. Luulen että yleinen epävarmuus enemmänkin vaikeuttaa viran täyttöä, Vekka sanoo ja viittaa sote-asioiden keskeneräisyyteen. Sairaanhoitopiiri hakee henkilöä, jolla on esimerkiksi kokonaisvaltainen näkemys toimintaympäristöstä ja sen kehittymisestä, vahva kehittämisote ja hyvät verkostoitumis- ja ihmissuhdetaidot. Yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto vaaditaan.

Valittavan ei siis tarvitse olla lääkäri. Vekka muistuttaa, että myöskään Isolaurin edeltäjä Jarmo Väänänen ei ollut lääkäri.

Sairaanhoitopiirin hallitus aikoo pitää johtajavalinnan takia ylimääräisen kokouksen 24. marraskuuta. Valtuuston päätettäväksi asia ehtinee joulukuussa. Hakijoiden haastatteluryhmään hallitus valitsi tiistaina Merja Taposen (kesk.), Iisakki Kiemungin (sd.) ja Tapio Vekan (kok.) sekä viranhaltijoista Seppo Rannan , Kirsi Leinon ja Miia Luukon . Vielä ei ole tiedossa tarkasti, mihin asti nykyinen johtaja Isolauri jatkaa työssään. Irtisanoutuminen tulee voimaan maaliskuun lopussa. Sitä ennen Isolauri pitää lomiaan ja jäänee pois suurin piirtein tammi-helmikuun vaihteessa. HäSa