Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukiosuunnitelma pysyy ennallaan

Hämeenlinnassa tähdätään yhä kantakaupungin lukioiden keskittämiseen Myllymäen kampukselle.

Lasten ja nuorten lautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan tiistai-iltana, ja päätyi äänestyksen tuloksena samalle kannalle kuin asiaa valmistellut lasten ja nuorten tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

Kokouksessa lautakunnan jäsen Helena Lehkonen (kok.) esitti, että lukioiden sijaan Myllymäen kampus varattaisiin yläkoulujen käyttöön. Lisäksi esityksen mukaan uusi ylä- tai yhtenäiskoulu rakennettaisiin Kirkonkulman koukun yhteyteen tai jonnekin muualle kaupungin itäpuolelle. Lehkosen esitystä kannatti Kalle VIrtanen (kok.).

Lisäksi Lehkonen esitti, että Lyseon uudempi rakennus muutettaisiin toimintakeskukseksi, ja tästä käynnistettäisiin suunnittelu.

Äänestyksessä alkuperäinen esitys lukioiden keskittämisestä Myllymäkeen voitti Lehkosen esityksen äänin 7-3.

Lisäksi kokouksessa Mirka Soinikoski (vihr.) esitti, että lukiokoulutus keskitettäisiin Lyseon lukion tontille ja Kaurialan lukiokiinteistö varattaisiin yläkoulukäyttöön. Esitystä ei kannatettu, joten se raukesi.

Soinikoski jätti eriävän mielipiteen lautakunnan tekemään päätökseen..

Lautakunta päätti jo syyskuussa, että lukiot keskitetään Myllymäkeen ja kaksi yläkoulua sijoitetaan Kaurialan ja Lyseon lukioilta vapautuviin tiloihin.

Kaupunginhallitus palautti kuitenkin kouluverkkoon liittyvän investointiesityksen vielä kertaalleen takaisin lautakunnalle. Palautuksen syynä oli Karialan ja Lyseon lukion rehtoreiden laatima kirje, jossa he esittivät oman ratkaisunsa kantakaupungin koulujen tilaongelmiin. Rehtorit esittivät , että lukiot jatkaisivat nykyisissä tiloissaan ja kouluverkkoa uudistettaisiin sen sijaan uusien yhtenäiskoulujen eli yhdistettyjen ala- ja yläkoulujen avulla. Sellainen on joka tapauksessa tulossa Nummelle ja se korvaa Nummen alakoulun ja Ahveniston yläkoulun.

Rehtorit ehdottavat vastaavanlaisten yhtenäiskoulujen toteuttamista Myllymäen kampukselle (Myllymäen alakoulu ja Kaurialan yläkoulu) sekä joko Kirkonkulman, Ruununmyllyn tai Janakkalan Harvialan koulun yhteyteen.

Lasten ja nuorten lautakunta ei pitänyt rehtoreiden esittämää ratkaisua toteuttamiskelpoisena. Karrimaa on arvioinut, että yhtenäiskoulun vaatima lisärakentaminen ei nykyisessä kaavatilanteessa olisi mahdollista Ruununmyllyn eikä Kirkonkulman koulun yhteyteen. Kirkonkulmalla asiaa ei auttaisi edes kaavamuutos, sillä koulun lähellä ei ole rakentamiskelpoista maata. Lopullisesti investoinneista päättää kaupunginvaltuusto marraskuussa järjestettävässä budjettikokouksessaan. Tänään keskiviikkona järjestetään kouluverkkoa koskeva yleisötilaisuus. Karrimaa kertoo, että tilaisuus järjestetään kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston aloitteesta, ja sen tarkoitus on kerätä yleisön näkemyksiä ennen valtuuston päätöksentekoa. HÄSA Kouluverkkoa koskeva yleisötilaisuus järjestetään Raatihuoneen juhlasalissa tänään 21. lokakuuta kello 17.