Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itäpuolen ryhmikset siirretään Kutalaan

Kantakaupungin itäpuolen kolme ryhmäperhepäiväkotia lakkautetaan ensi vuoden aikana. Hämeenlinnan lasten ja nuorten lautakunta päätti asiasta tiistaina.

Ryhmisten toiminta siirtyy Kutalan päiväkotiin jo maaliskuun alussa, sillä niiden nykyisten tilojen vuokrasopimukset päättyvät helmikuun lopussa 2016. Kevään ajan ryhmät toimivat perhepäivähoidon henkilöstöllä.

Elokuun alusta alkaen ryhmikset lakkautetaan hallinnollisena ja taloudellisena yksikkönä, ja ne muutetaan päiväkotiryhmäksi. Kolmessa ryhmäperhepäiväkodissa on tällä hetkellä yhteensä 20 lasta.

Aiemmin suunnitelmissa oli myös Laaniityn päiväkodin lakkautus samassa yhteydessä. Lautakunta käsitteli ryhmisten ja päiväkodin lakkautusta jo syyskuun kokouksessaan, mutta jätti asian silloin pöydälle.

Nyt Laaniitty ei ole mukana päätöksessä. Tilaajapäällikkö Seija Mäkinen kertoo, että sen lakkautus on edelleen kaavailuissa, mutta asiaa käsitellään laajemman palveluverkkoselvityksen yhteydessä myöhemmin. Laaniityn päiväkodissa on kaksi lapsiryhmää, ja myös se toimii vuokratiloissa kerrostalon pohjakerroksessa. HÄSA