Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutta käyttöä etanapannulle

Lojuuko kaapissasi etanapannuja? Ota ne uusiokäyttöön ja yllätä ystävät silakkafileistä tehdyllä alkupalalla.

Silakkafileiden sijaan voi käyttää myös kuha-, ahven-, siika- tai kirjolohifileen suikaleita.

Kuoritut katkaravut tai ravunpyrstötkin soveltuvat etanapannussa kypsennettäviksi. Niiden kypsennysaikaa kannattaa hiukan lyhentää.

Kuorrutukseen voi valkosipulivoin sijasta käyttää myös sinihome- tai vuohenjuustoa.

Etanapannusilakat

(neljälle) noin 24 silakkafileetä suolaa ½ dl ruohosipulisilppua ½ dl persiljasilppua 50 g voita 2–3 valkosipulinkynttä

Varaa yhdelle ruokailijalle silakkafileitä yhtä monta kuin etanapannussa on koloja.

Poista silakkafileistä nahka. Nahattomana fileen maku on miedompi.

Ripottele fileille suolaa sekä ruohosipuli- ja persiljasilppua. Kiedo fileet rullalle ja nosta etanapannujen koloihin.

Purista valkosipulit pehmeään rasvaan ja sekoita tasaiseksi.

Nosta lusikalla nokare valkosipulivoita jokaisen silakkafileen päälle.

Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.