Lojuuko kaapissasi etanapannuja? Ota ne uusiokäyttöön ja yllätä ystävät silakkafileistä tehdyllä alkupalalla.
Silakkafileiden sijaan voi käyttää myös kuha-, ahven-, siika- tai kirjolohifileen suikaleita.
Kuoritut katkaravut tai ravunpyrstötkin soveltuvat etanapannussa kypsennettäviksi. Niiden kypsennysaikaa kannattaa hiukan lyhentää.
Kuorrutukseen voi valkosipulivoin sijasta käyttää myös sinihome- tai vuohenjuustoa.
Etanapannusilakat
(neljälle) noin 24 silakkafileetä suolaa ½ dl ruohosipulisilppua ½ dl persiljasilppua 50 g voita 2–3 valkosipulinkynttä
Varaa yhdelle ruokailijalle silakkafileitä yhtä monta kuin etanapannussa on koloja.
Poista silakkafileistä nahka. Nahattomana fileen maku on miedompi.
Ripottele fileille suolaa sekä ruohosipuli- ja persiljasilppua. Kiedo fileet rullalle ja nosta etanapannujen koloihin.
Purista valkosipulit pehmeään rasvaan ja sekoita tasaiseksi.
Nosta lusikalla nokare valkosipulivoita jokaisen silakkafileen päälle.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.