Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varusmiessoittokunnalla on haku päällä

Hattula. Haku Parolannummella toimivaan Puolustusvoimien varusmiessoittokuntaan on käynnissä.

Varusmiessoittokuntaan voivat hakea varusmiespalvelusta tai naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittamaan kaikki Suomen kansalaiset.

– Käytännön soittotaito ratkaisee. Meille voivat hakea puhallin-, lyömä- ja kosketin- ja jousisoittajia. Varusmiessoittokuntaan voivat myös hakea kitaristit, basistit, haitaristit, esiintyvät taiteilijat, ääni- ja valoteknikot sekä media-alan osaajat, Jere Paldanius Varusmiessoittokunnasta kertoo.

Varusmiessoittokuntaan voi hakea 31. joulukuuta asti. Valintakokeet järjestetään ensi keväänä, huhtikuussa Hattulan Parolannummella. Palvelukseen astutaan vuoden 2017 tammikuussa. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on Puolustusvoimien toinen edustussoittokunta. Se muodostetaan joka vuosi oman ikäluokkansa noin sadasta kyvykkäimmistä muusikosta, jotka suorittavat varusmiespalvelustaan. Konserttikalenterissa on vuosittain toistasataa tapahtumaa kansainvälisistä tattoista perinteisiin ohimarsseihin sekä Miljazz-kiertueista omiin konserttikiertueisiin. HÄSA