Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilveslinnaan tulossa yli 60 omakotitonttia

Turengin Ilveslinnan uudelle asuinalueelle aiotaan kaavoittaa noin 65 omakotitonttia. Lisäksi alueelle varataan tontit lasten päiväkotia ja vanhusten palvelutaloa varten.

Yhtiömuotoista rakentamista, esimerkiksi rivitaloja, voisi rakentaa kuudelle tontille.

Alun perin esitettiin, että alueelle kaavoitettaisiin tontti myös kerrostalolle, joka olisi sijoittunut palvelutalon viereen. Tällä viikolla kokoontunut tekninen lautakunta kuitenkin päätti muuttaa kerrostalotontin rivitalotontiksi. Alueen suunnittelu on edennyt kaavan luonnosvaiheeseen. Tekninen lautakunta hyväksyi sen sekä päivitetyn osallistumis- ja arvioimissuunnitelman tällä viikolla.

Lautakunta teki alkuperäiseen ehdotukseen toisenkin muutoksen. Se päätti, että alueen pohjoisosaan tulee läpiajettava, samansuuntainen katu kuin eteläosaan piirretty Tupsukorvanraitti. Pohjoisempi katu on kuitenkin pihakatu, kun Tupsukorvanraitista tulee tavallinen katu.

Alkuperäisessä luonnoksessa pikkuteistä olisi muodostunut kolme lenkkimäistä kokonaisuutta.

Uudelle alueelle tulee kaksi liittymää Turengintieltä. Toinen on olemassa oleva Vähähiidentien liittymä ja toinen olisi Rastilantien lähellä sijaitseva uusi liittymä. Kaavoitusprosessissa on kyse myös Vähähiidentien pientaloalueen kaavamuutoksesta. Alue on jo lähes rakennettu, mutta uudessa kaavassa on kolme uutta tonttia, joista yksi on tarkoitettu yhtiömuotoiselle rakentamiselle. Vähähiidentien alkupään huoltamotontti säilyy. Seuraavaksi luonnos menee nähtäville. Kaavaehdotus on tarkoitus saada nähtäville tammikuussa. Valtuuston päätettäväksi kaava ehtinee ensi vuoden maaliskuussa. HäSa