Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turengin keskustakaavan luonnos nähtäville

Turengin keskustakolmion pohjoisosan kaavamuutos on edennyt luonnosvaiheeseen. Se sisältää aiempien suunnitelmien mukaisesti neljä uutta kerrostalotonttia.

Kerrostalot ovat viisikerroksisia, ja kunkin kerrosala on 1800 kerrosneliömetriä. Ajoneuvoliittymät korttelin pohjoisosassa säilyvät muuten entisellään, mutta linja-autoaseman nykyinen sisäänajoliittymä poistuu. Kaavan toteutuminen merkitseekin sitä, että koko linja-autoasema poistuu kaavasta. Nykyinen kunnan omistama linja-autoaseman talo aiotaan purkaa. Tulevaisuudessa linja-autoasema siirretään Turengintien tuntumaan keskustakolmion eteläosaan.

Myös pysäköintialueisiin tulee muutoksia. Linja-autoaseman tuntumassa oleva yleinen parkkialue poistuu. Virastotalon päätyyn Harvialantien tuntumaan tulee pysäköintialue virastotalon käyttöön. Lisäksi torin alueelle tulee sekä yleisiä parkkipaikkoja että joillekin kiinteistöille osoitettuja parkkipaikkoja.

– Uutta on se, että torialueelle saa sijoittaa autopaikoitusta. Ajoneuvoliikenne torin autopaikoille tapahtuu Torikadun kautta, sanoo kaavoitusarkkitehti Leena Turkka.

Tekninen lautakunta päätti tiistaina, että toriparkkiin kuljetaan Torikadulta sisään ja Sarvikujan kautta ulos. Alun perin oli tarkoitus, että Sarvikujalla liikkuisivat kävelijät ja pyöräilijät. Torilla voidaan tulevaisuudessakin järjestää toripäiviä, markkinoita ja muita tapahtumia. Osa parkkipaikoista voidaan ottaa niiden ajaksi pois käytöstä. Varsinaiset torimyyntipaikat sijoitetaan tulevaisuudessa keskustakolmion eteläosaan kävelykadun varrelle.

Keskustakolmion eteläosa kaavoitetaan erillisenä prosessina, joka on kuitenkin ollut jumissa jo pitkään. Kunnan ja maanomistajien väliset neuvottelut eivät ole edenneet. Maanomistajia on eteläosassa useita, sen sijaan pohjoisosa on suurimmaksi osaksi kunnan ja Janakkalan osuuspankin omistuksessa.

Pohjoisosan kaavaluonnos sekä kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma olivat esillä teknisessä lautakunnassa tiistaina. Seuraavaksi kaavaluonnos menee nähtäville. Kaavaehdotus puolestaan saataneen nähtäville tammikuussa. Tavoitteena on, että valtuusto hyväksyy uuden kaavan maaliskuussa. HäSa