Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sote-alueista tulee vielä kova vääntö

Hallituspuolueiden keskustan ja kokoomuksen kannat sote-alueiden määrästä ovat yhä aivan ääripäissä. Keskustan puoluehallitus linjasi torstaina, että sote-alueita pitäisi tehdä 19. Se on hallitusohjelmaan kirjattu enimmäismäärä.

Kokoomuksen sote-ministeri Lenita Toivakka kertasi torstaina kokoomuksen linjan: mitä vähemmän alueita, sen parempi. Eli käytännössä kokoomukselle riittää viisi sotealuetta. Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä perussuomalaisista ei halunnut kommentoida sote-tilannetta torstaina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylijohtaja Marina Erhola sanoi Lännen Median lehdissä torstaina, että riittävän pieni sotealueiden määrä takaa rationaalisen suunnittelun terveydenhuollossa.

Hallitus on asettanut aikataulun, että päätös alueiden määrästä saataisiin lokakuun loppuun eli ensi viikon loppuun mennessä. Aikataulun haastetta lisää se, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on ensi viikolla Pohjoismaiden ministerineuvoston kokouksessa Islannissa. Siellä on myös Toivakka, jolla on lisäksi työmatkat Luxemburgiin ja Saudi-Arabiaan.

– Mikä on kaukana ja mikä on lähellä. Kun ratkaisu on syntynyt, se on juuri siinä kohtaa, mihin se tulee, peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) kommentoi hallituspuoluiden näkemyseroja alueiden määrästä.

– Minun ykköstehtäväni on se, että työ syntyy aikataulussa. Lakiesitys pitää olla huhtikuussa kaikkien arvioitavana.

Rehulan mukaan viikonloppuna ei neuvotella.