Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hassisen seuraajan haku käynnistyy

Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiö käynnistää uuden johtajan haun, ja tavoitteena on löytää uusi johtaja mahdollisimman nopeasti.

Halliyhtiön aiemman toimitusjohtajan Jorma Hassisen toimitusjohtajasopimus purettiin maanantaina. Kaupungin tänään perjantaina lähettämän tiedotteen mukaan sopimus “purettiin toimitusjohtajasopimuksen mukaisesti”.

Yhtiön ja kaupungin edustajat sekä Hassinen itse ovat olleet vaitonaisia johtajasopimuksen purkamisen syistä, mutta Hämeen Sanomien tietojen mukaan lähtöpassit liittyvät Fici-Copyn rikostutkintaan. Hassinen on ollut yksi epäillyistä kopiokonekauppoihin liittyvässä vyyhdessä. Hakuprosessin ajan Hämeenlinnan Liikuntahallien vt. toimitusjohtajana toimii halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Timo Saviniemi (kok.). Hän on myös kaupunginvaltuutettu, mutta pidättäytyy sekä yhtiön hallituksen että kaupunginvaltuuston jäsenyydestä sijaisuuden ajaksi.

Hallituksen puheenjohtajana toimii tämän ajan Martti Töttölä (vihr.) ja vapapuheenjohtajana Irja Appelroth (sd.). Töttöläkään ei kommentoi Hassisen potkujen syytä eikä sitä, mitä sopimuksen purkaminen toimitusjohtajasopimuksen mukaisesti käytännössä tarkoittaa.

– Kaupunkikonsernin yhtiöiden toimitusjohtajilla on kaikilla samansisältöiset johtajasopimukset ja niissä pykälät sopimuksen purkamisesta. Tässä on toimittu sopimusehtojen mukaisesti, Töttölä sanoo.

Hänen mukaansa uutta johtajaa etsitään avoimella haulla, ja hakuilmoitukset tulevat lehtiin ilmeisesti ensi viikolla. – Sen verran tässä voisi sanoa, että paikallistuntemus on varmasti eduksi. Olisi hyvä, että uusi johtaja tuntisi paikalliset seurat ja liikuntapaikat jo valmiiksi, koska tämä on iso kokonaisuus. Mutta toki pätevä ulkopuolinen ihminen käy myös, Töttölä sanoo. HÄSA