Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paketin perässä voi vähän kävelläkin

– Harmi, jos ei ole enää näitä mukavia postin myyjiä. On aina ikävää, jos jonkun työpaikka menee. Mutta muuten on kyllä ihan sama, mistä pakettini haen, sanoo ensi vuonna lakkautettavassa Palokunnankadun postissa poikennut Sanimaria Selinko.

Perjantaina postin edustalla tehty pikakysely osoittaa, etteivät ainakaan asiakkaat ole menettämässä yöuniaan lakkautuksen takia, sillä postipalveluita saa jatkossa Hämeensaaresta.

Selinko ja kolme muuta nopeasti jututettua kertovat piipahtavansa postissa vain harvakseltaan.

– Hämeensaari on ehkä helpompi paikka, koska siellä pääsee autolla paljon lähemmäs, sanoo puolestaan Pekka Heinonen. Posti tiedotti torstaina, että keskustan postipalvelut siirtyvät Hämeensaaren K-Citymarketin tiloihin ensi helmikuussa. Palokunnankadun posti on normaalisti auki siihen saakka.

Vaikka monet asiat ovat vielä auki, uskaltaa kauppias Janne Itkonen sentään jotain luvata.

– Postipalvelut eivät ainakaan huonone. Aukioloaika pitenee samoihin marketin aukioloaikojen kanssa ja pysäköinti helpottuu. Lisäksi pysäköintipaikat ovat ilmaisia, Itkonen muistuttaa.

Yksityiskohtien suunnittelu on tarkoitus aloittaa pikimmiten. On mahdollista, että postipalvelut sijoitetaan ainakin osittain Alkolta noin vuosi sitten vapautuneisiin myymälätiloihin. Hämeensaaren Alko muutti viime syksynä avattuun kauppakeskus Goodmanniin.

Itkosen mukaan postipalveluita ryhtyy hoitamaan marketin henkilökunta. Sitä, kuinka paljon henkilökuntaa uusi palvelu tarvitsee, Itkonen ei osaa ennakoida.

– Lisäkäsiä tarvitaan varmasti.

Hämeensaaren K-Citymarketin aulassa on jo nyt yksi kaupunkiin sijoitetuista Postin Smartpost-pakettiautomaateista. Hämeenlinnan postin lakkautus tietää työpaikan menetystä nykyisille Postin työntekijöille.

Työntekijöitä on neljä. Aluepäällikkö Harri Mustosen mukaan vain yhdelle heistä näyttäisi Postista löytyvän töitä.

Posti ilmoitti kesäkuussa sulkevansa vuoteen 2018 mennessä 77 omaa myymäläänsä. Palvelut siirretään asiamiesposteihin, pääasiassa päivittäistavarakauppojen yhteyteen. Kanta-Hämeessä tämä tietää Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen postien lakkautusta.

Hämeenlinnan ja Forssan postipalveluiden on jo ilmoitettu siirtyvät K-Citymarkettien yhteyteen. Mustosen mukaan Riihimäen tilanne on yhä auki.

Onko Posti tehnyt laajemman sopimuksen Keskon kanssa postipalveluiden siirtämisestä? – Ei siinä sen laajempaa sopimusta ole tehty. Palvelut menevät erilaisille kumppaneille. On sattumaa, että samaan aikaan meni monta samalle ketjulle. Yhteistyötä on monen ketjun kanssa. HÄSA