Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyöräilyn kehittämiseksi paljon aikeita

Hämeenlinnaan on suunnitteilla noin 70 kilometriä kattava pääreitistö pyöräilijöiden tarpeisiin.

Pyöräilyn pääreitit on määritelty tärkeimpien ja keskeisimpien kulkuyhteyksien mukaan. Kaupunki kokoaa pääreitit pääpyöräverkkosuunnitelmaksi kutsumaansa paperiin.

Kaupunki aikoo myös kehittää aseman seudun pyöräilyoloja ja tarjota pyörille laadukasta liityntäpysäköintiä.

Tämä kaikki selviää kaupungin perjantaina julkaisemasta asukasraportista. Raportti liikkuu kuitenkin lähinnä visiotasolla, eikä siinä eritellä, miten pääpyöräverkon toteuttaminen käytännössä etenee. Myöskään rahasta ei ole puhetta. Hämeenlinnalla on kova hinku kehittyä pyöräilijäystävällisemmäksi kaupungiksi. Hämeenlinnassa on pyöräteitä noin 270 kilometrin edestä.

Ensi vuonna kaupunki aikoo julkaista pyöräilykartan ja laatia pyöräilyn edistämisohjelman yhdessä asukkaiden, päättäjien ja kaupungin eri hallintokuntien kanssa.

Asukasraportissa myös luvataan, että pyöräilyn sujuvuutta parannetaan korjaamalla keskeisiä risteysalueita ja epäjatkuvuuskohtia. Perjantaina julkaistu asukasraportti on ensimmäinen pyöräilyn edistämistyötä esittelevä julkaisu Hämeenlinnassa. Raportissa esitellään muun muassa asukkaiden mielipiteitä ja jatkotoimenpiteet pyöräilyolojen kehittämiseksi. HÄSA