Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rauhankadun arvotaloon tulossa asuntoja

Raatihuoneenkadun ja Rauhankadun kulmauksessa sijaitseva entinen teknisen viraston talo on vihdoin löytämässä uudet omistajat.

Yli satavuotias kiinteistö on ollut myynnissä, ja siitä tuli määräaikaan mennessä kolme tarjousta.

Niistä korkeimman eli 1 302 000 euron suuruisen tarjouksen ovat tehneet Lakea Oy, Tommi Rouhento, Jussi Rouhento ja Jouko Rouhento perustettavien asunto- tai kiinteistöosakeyhtiöiden lukuun.

Tommi Rouhento on hämeenlinnalaisen Rakennuttajapalvelu Rouhennon toimitusjohtaja. Lakea Oy on 15 pohjalaisen kunnan omistama rakennusliike, joka on viime vuosina laajentanut toimintaansa muualle maahan.

Se on rakennuttanut runsaasti muun muassa vuokra-, osaomistus-, omistus- ja palvelukotiasuntoja. Linnan Tilapalvelut on valmistellut kauppaa, ja kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle esitetään, että ne hyväksyisivät ehdotetun kaupan.

Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Raili Salminen kertoo, että tehty tarjous mahtuu kiinteistöstä tehtyyn hinta-arviohaarukkaan. Pyyntihintana oli 1,5 miljoonaa euroa, ja arvioon sisältyi 10–20 prosentin heitto kumpaankin suuntaan.

Tarjouksen mukaan ostajien ensisijainen tarkoitus on muuttaa Rauhankatu 8 korkeatasoisiksi asunnoiksi. Vuonna 1899 valmistunut rakennus on suojeltu, joten sitä ei voi purkaa. Kauppaan sisältyy myös Rauhankadun puolella sijaitseva kaksikerroksinen 1950-luvun lopussa valmistunut osa, joka on kaavan mukaan mahdollista purkaa.

– Sen tilalle voi rakentaa uudisrakennuksen, ja rakennusoikeus on 1 650 kerrosneliömetriä. Ajatuksena on ollut, että rakennus olisi porrastetusti 4–6-kerroksinen siten, että se madaltuisi Raatihuoneenkatua kohti, Salminen kertoo. Rauhankatu 8 toimii ensi kesään asti kaupungin toimistojen väistötilana. Kun Kaupungintalon ja Kastellin remontti valmistuu, kaupunki ei tarvitse tiloja. HÄSA