Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ohjausryhmältä vauhtia keskustan kehittämiseen

Kävelykatu Reskan ympäristö kaipaisi kohentamista ja kauppakeskus Linnan muodostavien kiinteistöjen tulevaisuus pitäisi vihdoin saada ratkaistuksi.

Kun kiinteistönomistajilta ei ole kuulunut ratkaisuehdotuksia, suunnittelee kaupunki nyt perustavansa ohjausryhmän kehittämistyötä vauhdittamaan.

Ohjausryhmään on tarkoitus kutsua kaupungin edustajien lisäksi myös elinkeinoyhtiön edustaja. Lisäksi jokaista Reskan ensimmäiseen vaiheeseen rajoittuvaa kiinteistöä pyydetään nimeämään omat edustajansa.

Kaupunkia ohjausryhmässä edustaisivat valtuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.), kaupunginjohtajakaksikko sekä tilaajajohtaja Päivi Saloranta.

Ohjausryhmän perustamista ja kaupungin edustajien nimeämistä käsittelee maanantaina kaupunginhallitus. Niin sanottu y kköskortteli on avainasemassa koko keskustan kehittämisen näkökulmasta. Kiinteistöt ovat esimerkiksi pysäköinnin ja kulkuyhteyksien vuoksi täysin toisistaan riippuvaisia.

Neuvotteluja ykköskorttelin kiinteistönomistajien kanssa on käyty useaan kertaan, mutta ratkaisuja ei ole saatu aikaan.

Kaupungin näkökulmasta erityinen ongelma liittyy vanhoihin tavaratalokiinteistöihin, joiden tilat ovat Goodmanin valmistumisen jälkeen pahasti tyhjentyneet. Ongelmaksi koetaan varsinkin Sibeliuksen syntymäkodin vieressä sijaitsevan kiinteistön siivottomuus. Kauppakeskus Linnalla on kolme eri omistajaa, mutta ei yhteistä näkemystä rakennuksen tulevaisuudesta.

Tavaratalokiinteistöt ovat teknisen käyttöikänsä loppupuolella, ja kiinteistönomistajat joutuvat pikaisesti harkitsemaan laajaa peruskorjausta tai jopa kiinteistöjen korvaamista uudisrakennuksilla. Tässä tilanteessa kaavoituksella ja kaupunkikuvan uudistamisella on aivan keskeinen merkitys, muistuttaa ohjausryhmän perustamista valmistellut apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo. Koska lisärakentamista ja tai merkittäviä uudistuksia on kaavailtu myös Reskan eteläpuolen kiinteistöihin, on asiaa tarpeen tutkia kokonaisuutena. HÄSA