Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taas ihan liikaa isoja virheitä

JÄÄKIEKKO PELICANS–HPK 4–2

Lahti

Hämeenlinnan Pallokerhon jääkiekkokausi jatkui mollivoittoisesti perjantaina Lahdessa. Pelicans oli kahden sarjataulukon viimeisen joukkueen välienselvittelyssä parempi ja vei pisteet maalein 4–2 (3–1, 0–0, 1–1).

Paluun HPK:n riveihin loukkaantumisensa jälkeen tehnyt Riku Hahl ei pelin jälkeen selitellyt.

– Ei riittänyt tänään. Parempi voitti, Hahl myönsi.

Kerhon kapteeni pelasi sarjan alussa kaksi ensimmäistä ottelua, mutta joutui vaivojensa takia sivuun 13 otteluksi.

– Se nyt meni miten meni. Kyllähän pelistä huomasi, että tässä on ollut taukoa ja välissä kaikennäköistä. En voi olla kuitenkaan hirveän tyytyväinen omaankaan juttuuni. Tiesin, että pelaaminen on vaikeaa, mutta täytyy nyt yrittää päästä mahdollisimman nopeasti sellaiseen kuntoon, että pystyn auttamaan joukkuetta, hän mietti.

HAHL ON TIETENKIN seurannut HPK:n otteita tiiviisti ja osasi sanoa lyhyesti ja ytimekkäästi, miksi HPK on valahtanut sarjataulukon viimeiseksi.

– Me emme vain ole tarpeeksi hyviä.

Kokenut pelimies analysoi vähän laajemminkin, miksi Kerho ei ole tällä hetkellä riittävän hyvä.

– Kaikennäköisiä palavereita on pidetty, mutta kylmä tosiasia on, että kärkijätkien pitää olla kärkijätkiä ja viedä joukkuetta eteenpäin. Tällä hetkellä, oli syy mikä tahansa, loukkaantuminen tai joku muu, kärkijätkät eivät ole kärkijätkiä. Siinä on työnsarkaa. Onhan tässä paljon muutakin, mutta siitä se lähtee, että jokainen nostaa yksilötasolla paljon omaa suoritusta. Onneen ei ole oikotietä, Hahl sanoi.

PELICANS MENI ottelussa kolmen maalin johtoon Antti Erkinjuntin, Ryan Potulnyn ja Joonas Hurrin maaleilla ennen kuin Heikki Liedes onnistui ylivoimalla kaventamaan. HPK:n 4–2-maali merkittiin Juhani Jasulle, jonka laukauksesta tulleen irtokiekon Pelicans-puolustaja Jan Latvala sohi kädellään omaan maaliin.

– Vaikea kolmen maalin takaa on tulla. Taistelimme hyvin loppuun saakka, mutta kolme maalia tuli hirveästä virheistä ja nukahduksista. Tänään kyse ei ollut edes siitä, ettemme olleet valmiita. Meillä oli hyvä latautuminen, mutta maalit olivat halpoja, mietti Kerhon päävalmentaja Pasi Arvonen ottelua.

Päävalmentajan mielestä pelistä toiseen tulevat vastustajan maaleihin johtavat virheet ovat pelaajien henkisen puolen asioita.

– Se on suurimmaksi osaksi itseluottamuskysymys. Olemme taapertaneet tappioiden tiellä, eikä itseluottamus ole paras mahdollinen. Sitä kautta myös virheet tulevat.

ARVONEN HARMITTELI sitä, että kaikki HPK:n pelaajat eivät pääse samalle tasolle.

– Meillä oli liian paljon kahden kerroksen väkeä. Peli parani kolmannessa erässä ja olimme pelin päällä, kun tiivistimme ja pelasimme kolmella kentällisellä. Lauantaiksi Lappeenrantaan pitää taas kaikki pelaajat mukaan, Arvonen sanoi.

HPK:n valmennusjohto passitti kolmannessa erässä penkin päähän myös joukkueen kanadalaiset hyökkääjät Peter LeBlancin ja Patrick Hollandin, joilta hämeenlinnalaisten on lupa odottaa aika paljon enemmän.

– Enemmän heiltä täytyy odottaa ja nimenomaan kamppailupelaamista ja yrittämistä. Ei tämä jääkiekko ole pelkästään highlighteja, hienoja syöttöjä ja maaleja. Kroppa täytyy laittaa likoon, Arvonen vaati.

HPK JATKAA pelejään heti lauantaina Lappeenrannassa, jonne se matkusti suoraan Pelicans-ottelun jälkeen. Vastus ei ainakaan helpotu, sillä Pekka Tirkkosen valmentama SaiPa on pelannut tälläkin kaudella itsensä jääkiekkoliigan kärkikastiin. Se haluaa varmasti kuitata kotikannattajilleen vaisun torstain esityksensä, kun TPS haki Kisapuistosta selvän voiton.