Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mestarit tutulla Turengin lenkillä

Perinteinen aikuisurheilijoiden Mestareiden hölkkä juostiin lauantaina Hämeenlinnan ja Janakkalan maisemissa. Hämeenlinnan Tarmon veteraanijaoston perustajan Matti Tyryn ideoima 26 kilometrin kutsukilpailu sai tänä vuonna liikkeelle 12 SM-tasolla menestynyttä juoksijaa.

– Mestarien hölkkä juostaan jo 21. kerran. Mukana on tänäkin vuonna urallaan myös kansainvälisissä kisoissa menestyneitä aikuisurheilijoita. Tällä kertaa taidetaan juosta ainakin parissa vauhtiryhmässä, arveli hölkän puuhanainen Tuula Tammisto.

Mestarien hölkkä päättää perinteisesti aikuisurheilijoiden kilpailukauden. Vanajan kirkolta startannut lenkki kiersi Miemalan kautta kohti Turenkia ja takaisin Hämeenlinnaan taivallettiin Harvialan kautta.

– Kepeän yhteislenkin jälkeen saunomme ja käymme läpi kauden tapahtumia. Yhtenä aiheena on varmaan liittoomme uudistukset. Olimme nimittäin tänä vuonna ensimmäistä kautta aikuisurheilijoita, sillä Suomen Veteraaniurheiluliitto muutti nimensä Suomen Aikuisurheiluliitoksi. Nuorimmat urheilijatkin ovat nykyisin kolmekymppisiä (aiemmin 35-vuotiaita). Uudistuksia on tervehditty ilolla, sillä olemme saaneet porukkaamme paljon uusia nuorempia urheilijoita. Tarmokin on saanut uusia harrastajia varsinkin sprinttimatkoille ja kenttälajeihin, Tammisto kertoo.

Tarmon aikuisurheilijoilla oli hyvä kausi. Seura ylsi SAUL:n 386 jäsenseuran pistekisassa yhdeksännelle sijalle. Kolme parasta seuraa olivat Kunto-Pirkat, Jyväskylän Kenttäurheilijat ja Helsingin Kisa-Veikot. Naisten maljassa Tarmo oli puolestaan kahdeksas (kärkikolmikko Jyväskylän Kenttäurheilijat, Kunto-Pirkat ja Lahti Sport 35+).

Tammisto pitää melkoisena urotekona myös Tarmon Erkki Itkosen hurjaa urakointia maratonkisoissa. 48-vuotias Itkonen on juossut jo sata maratonia ja on päässyt jäseneksi arvostettuun 100+ -maratonkerhoon.

– Se on historiallinen teko seuramme riveissä. Itkonen olisi varmaan tullut Mestarien hölkkäänkin, mutta hän juoksee viikonvaihteessa 100 kilometrin mittaisen Wihan kilometrit -kisan, Tammisto sanoo. Mestarien hölkässä olivat tänä vuonna mukana Hanna Laurila, Sisko Hiltunen, Leo Kallio, Viljo Kirjavainen, Sirkka Laakso, Martti Laitinen, Kimmo Levä, Marita Lindroos, Sanna Manderbacka, Anja-Leena Tyry, Kauko Viljakainen ja Veli-Matti Virtanen. HäSa