Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salla Keskinen paini kotikisan voittoon

Janakkalan Paini-Ilveksen Salla Keskinen, 15, oli väkevällä tuulella tyttöjen 62 kilon sarjassa seuransa kotikisoissa Turengin ala-koulun liikuntasalissa. Keskinen paini näyttävään sarjavoittoon Janakkala Openissa.

Salla kukisti päivän kolmannessa ottelussaan KooVeen Milja Suopajärven nopealla selätyksellä.

– Taisi siinä kulua 25 sekuntia, Salla arvioi salamaselätystä.

Ensin Salla löi seurakaverinsa Anni Salmelinin 10–0-pistevoitolla. Sen jälkeen Sallan rivakoiden otteiden tehon sai kokea Järvenpään Voimailijoiden Heta Viemerö, joka hävisi myös selkeästi.

– Hetaa vastaan oli kovin ottelu. Hävisin hänelle aiemmin Järvenpäässä, mutta minulla oli silloin jo kaksi ottelua takana, Keskinen kuvaili kalavelkojen makselua.

– En oikein tiedä, mitkä ovat vahvuuksiani painijana. Kisat ja leirit ovat mukavinta harrastuksessa. Tykkään treenaamisesta, Turengin yhdeksännellä luokalla opiskeleva Keskinen myönsi.

Anni Salmelin oli tässä sarjassa kolmas.

JPI:n Tuomo Korhonen, 12, oli täysin ylivoimainen 12-vuotiaiden poikien 54 kilon sarjassa.

– Kultaa tuli, joten tosi hyvin päivä meni

Aluksi Korhonen selätti Ylä-Tikkurilan Kipinän Aleksi Linnan alle puolessa minuutissa.

– Hän oli minua päätä lyhyempi. Toinen vastustaja oli paljon pahempi, Korhonen kuvaili.

Korhonen kukisti toisessa ottelussaan Helsingin Paini-Miesten Toni Juvosen.

– Olen paininut jo viitisen vuotta. Paini on niin hauskaa. Paljon on voittoja tullut, viimeksi kuukausi sitten voitin Uudenmaan mestaruuden sarjassani.

– SM-tasolle pääsy on tavoitteenani. Neljä kertaa viikossa on lajitreenit, joten muita lajeja ei ehdi harrastaa, Tervakosken kuutosluokka käyvä Korhonen sanoi.

JPI:n Akseli Ojala oli kakkonen 9-vuotiaiden 24 kilon sarjassa. Santtu Räsänen oli 12-vuotiaiden 46 kilon sarjan kolmonen.

JPI:n puheenjohtaja Ilkka Vuorensyrjän mukaan seurassa on aktiiveja noin 60 ja jäseniä kaikkiaan 150-200.

– Hyvä, jos meillä olisi myös edustuspainijoita. Joukkuelajit vievät paljon monien huomiota. Yksilölajeissa harrastajamäärät ovat vähentyneet, Vuorensyrjä harmitteli.

– Paini antaa puhtia moneen lajiin, sillä paini kehittää ketteryyttä, notkeutta ja kehon kestävyyttä.

Janakkala Openissa oteltiin 89 kamppailua 17 sarjassa. Osanottajia oli 62 ja seuroja oli mukana 12.

– Tässä koulun salissa on parempi tunnelma kuin liikuntahallissa. Tässä kaikki ovat paljon lähempänä, Vuorensyrjä arvioi. 20-vuotiaan JPI:n nuorten valmennuksessa ison työn ovat tehneet Olavi Mäkinen, Harri Virtanen ja Petteri Syväterä. HäSa