Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vahva alku siivitti Kerhon naiset voittoon

Hämeenlinnan Pallokerho vankisti asemaansa jääkiekon naisten SM-sarjan kärkikolmikossa, kun se kukisti neljäntenä majailevan Kuortaneen maalein 5–1. HPK oli ottelussa selvästi vierasjoukkuetta vahvempi.

Kerho aloitti pelin erittäin hyvin, ja koko avauserä oli kotijoukkueen hallintaa. Maalinteon HPK:sta aloitti tasan kahdeksan minuutin pelin jälkeen Ida Karjalainen (1+1), joka pääsi iskemään kiekon häkkiin maalin edestä kuortenelaispelaajan karmaisevasta harhasyötöstä.

Vain 25 sekuntia myöhemmin Kerhosta maalasi Miho Shishiuchi, minkä jälkeen Kuortaneen valmentaja otti aikalisän. Se ei kuitenkaan joukkuetta auttanut, ja erän lopulla HPK siirtyi jo 3–0-johtoon, kun Noora Jaakkolan siniviivalaukaus ohjautui maaliin Johanna Koivulan (2+0) olkapäästä.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta jäähyjä sitäkin enemmän. Tuomarin pilli soi erittäin herkästi varsinkin kotijoukkueen rangaistuksen merkiksi. HPK sai erässä peräti viisi kakkosta ja koko ottelussa yhdeksän. Kuortane selvisi hieman vähemmällä eli seitsemällä jäähyllä.

Kerhon päävalmentajan Vesa Mäkisen mielestä tuomarilinja oli turhan tarkka verrattuna siihen, kuinka siisti peli oli.

– Meillä oli toki pari vaihtovirhettä, mutta muutoin jäähyjä tulee pelin tuoksinassa tuon verran, kun linja on noin tiukka. Mitään pahoja rikkeitä ei kuitenkaan nähty. Saimme ainakin harjoitella alivoimaa, ja se toimi hyvin, Mäkinen mietti.

HPK teki yhden maaleistaan ylivoimalla Johanna Koivulan rusikoitua riparista pelin toisen osumansa. Kotijoukkueen onneksi Kuortaneen ylivoima oli surkeata, eikä se saanut kunnon pyörityksiä aikaiseksi. Kerho jopa onnistui kerran alivoimalla, kun Maija Otama pääsi purjehtimaan Kuortaneen maalille pahantekoon.

– Meille ei tullut minkäänlaista paniikkia, vaikka peli oli rikkonaista. Homma oli koko ajan hanskassa, ja olimme selkeästi parempi joukkue. Hyvä alku kantoi koko ottelun, päävalmentaja Mäkinen arvioi.

Vaikka Kuortane ei ylivoimissaan mitään myllytyksiä luonut, se sai niiden aikana parhaat paikkansa. Ilman suurta jäähymäärää Kerhon maalivahdilla Viivi Vartialla olisi varmasti ollut paljon hiljaisempaa. Nyt hänelle kertyi 20 torjuntaa, kun vieraiden Tiia Pajarinen joutui huhkimaan 45 torjunnan verran.

– Alivoimissa pääsee peliin mukaan, mutta ei Kuortane paljon saanut vetoja. Sellaiset ottelut ovat vaikeita, mutta kaikki pelataan. Meidän pelimme näytti hyvältä. Sekä alivoima että ylivoima toimivat hyvin, Vartia iloitsi.

Kuortane teki ainoan maalinsa kolmannessa erässä rangaistuslaukauksesta. Piitu-Liina Tervo onnistui yrityksessään ja rikkoi Vartian nollan.

– Rankkareissa tilanne on aina fifty-fifty. Molemmilla on mahdollisuus, ja tällä kertaa vastustaja oli siinä parempi. Rankkarin paikka se tilanne oli, sillä vastustaja olisi varmaan päässyt läpiajoon ilman rikettä, Vartia pohti. HPK:n pelit jatkuvat heti sunnuntaina. Kello 14 alkavassa kotiottelussa on vastassa sarjaa johtava JYP. HäSa