Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LaSB jyräsi sarjakakkoseksi

Sarjapisteet, voitot, tasapelit ja tappiot tasan.

Vain kahden maalin ero maalisuhteessa erotti Lammin Salibandyn vierailija Erä-akatemiasta, kun Divarin salibandytrilleri starttasi Hakkalan hornankattilassa. Odotettavissa oli siis tasaista vääntöä sarjataulukon kakkospaikasta, mutta toisin kuitenkin kävi.

LaSB piti viisikkopelinsä kasassa läpi ottelun, peitti uhrautuvasti laukauksia ja teki kauniiden sommitelmien päätteeksi kahdeksan maalia. Kun vielä muurina maalilla seisoi mies nimeltä Kaapo Kettunen, juhlittiin kotivoittoa täysin ansaituin lukemin 8–1 (3–0, 1–1, 4–0).

Lammin valmentaja Kalle Tyrkäs myhäili tyytyväisenä ottelun tauottua.

– Erä oli tähän asti kohtaamistamme jengeistä liikkuvin. Me laitoimme kehiin kuitenkin kauden parhaan esityksemme. Me olimme pallollisena todella hyviä ja ennen kaikkea rohkeita. Nyt saimme siirrettyä treeneistä iloisuus tähän matsiin.

Erä ei ollut missään nimessä huono, mutta se törmäsi kerta toisensa jälkeen kurinalaisesti pelanneiden oranssipaitojen hyvin organisoituun puolustusmuuriin.

– Tuollainen puolustuspelaaminen, mitä tänään esitimme, on kivijalka kaikkeen. Hyvä maalivahti ja viisikkopuolustus – siihen on hyvä perustaa. Hyvä hyökkääminen lähtee hyvästä puolustuspelaamisesta. Perusasioiden lisäksi ne perusasioiden pikkuasiatkin alkavat olla vähitellen kohdillaan. Suunta on hyvä, analysoi Tyrkäs.

Kotijoukkueen maalit jakautuivat ottelussa laajalle rintamalle. Erän veskarin Arttu Puskan ei tarvitse ottaa yhtään osumaa omaan piikkiinsä. Niin laadukkaita olivat Lammin esitykset hyökkäyspäässä. Osumia tuulettamaan pääsivät Heikki Hätönen (2), Matti Korhonen, Rasmus Kainulainen, Topi Koskinen ja Juuso Kainulainen. Näkyvin ja tehokkain oli kuitenkin kaksi kertaa maalin edestä verkkoa heiluttanut Justus Kainulainen, joka maaliensa lisäksi tarjoili esityön yhteen osumaan.

– Meillä on laaja rosteri kolmen kentän voimin, kun kaikki pelaajat ovat paikalla. Mikä päivä vaan mikä vaan ketju voi ratkaista meille pelejä. Onhan se hieno katsoa Justusta. Poika on nuori ja pieni, mutta kyllä on huikea kaveri. Ei tässä paljon muuta voi sanoa, kehui Tyrkäs kultakimpalettaan. LaSB pelaa seuraavan ottelunsa heti sunnuntaina kello 17, kun Hakkalaan saapuu vastustajaksi ÅIF Sipoosta. HäSa