Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monenlaisen yrittämisen mies

Janakkala

Yrittäjä Seppo Kervisellä lienee yksi Hämeenlinnan vilkkaimmista liikepaikoista. Hänen toimistonsa ohitse huristaa 20 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Tai oikeastaan pitäisi kai puhua kahdestakin toimistosta. Kervinen työskentelee enimmäkseen Jukkatalon tiloissa Viipurintien varrella, mutta aika ajoin hän poikkeaa naapuritalossa sijaitsevassa IT-Palvelu oy Finlandin toimistossa.

HÄN ON Jukkatalon edustaja ja talomyyjä, mutta lisäksi hän on suurin osakas IT-Palvelussa.

Kervinen naurahtaakin, että hänelle multitasking eli monien asioiden tekeminen sopii oikein hyvin.

– Ehkä se johtuu karjalaistaustastani. Välillä on virtaa vähän liikaakin.

Talomyynnin ja it-firman lisäksi Kervinen on maanviljelijä ja jääratayrittäjä

Kun maanviljelykseen tuli EU-kiemurat mukaan ja viljelijät alkoivat tarvita tietokoneohjelmia paperitöittensä tueksi, Kervinen perusti Tila-Mikro oy:n. IT-Palvelu perustettiin vuonna 2000, ja Tila-Mikron neljä työntekijää tulivat siihen osakkaiksi 2005.

– Nyt IT-Palvelu toimii käytännössä ilman minua. Käyn siellä vain hallituksen kokouksissa ja kahvilla, kun en viitsi keittää täällä, hän naureskelee.

KERVINEN KERTOI miettineensä aika pitkään, kun hänelle ehdotettiin talomyyjäksi ryhtymistä. Hän kuitenkin uskalsi suostua, eikä ole katunut.

– Olin ennestään tottunut projektityöhön, ja oman kodin rakentaminenhan on projekti.

Talopakettiala on muuttunut kymmenen vuoden aikana. Kervinen kertoo, että aiemmin ostettiin peruspaketti, joka tarkoitti, että paketin hankkijat tekivät itse paljon hartiapankkisysteemillä.

– Nykyään ei riitä aika, jaksaminen eikä aina perhekään. Pankitkin ohjeistavat valmiimpien pakettien hankintaan, koska niiden yhteydessä budjetit pitävät paremmin.

NYKYISIN TYYPILLINEN talopaketti on vähintään puolivalmis. Tyypillistä on myös se, ettei niitä osteta suoraan pakasta, vaan asiakkaan omien toiveiden mukaan.

– Mutta myyjä menee metsään, jos hän yrittää toteuttaa kaikki toiveet. Suunnittelijan kanssa on katsottava, että lopputuloksesta tulee toimiva.

Valmiimmat paketit myös maksavat enemmän. Kun peruspaketin saa noin 70 000 eurolla, nyt myydään jopa 300 000 euron paketteja.

Tämä tasoittaa sitä tosiasiaa, että kappalemääräinen myynti on talouden taantuman takia vähentynyt.