Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerho maksoi kalavelkoja

HPK:n naisten lentopallojoukkue ei antanut kuusamolaisen Pölkyn yllättää itseään Mestaruusliigassa toista kertaa. Kerho kuittasi Kuusamossa kärsimänsä 3–2-tappion ottamalla sunnuntaina voiton suoraan kolmessa erässä. Eränumerot menivät hämeenlinnalaisille 27–25, 26–24, 25–13.

– Oli hyvä ottaa takaisin se, mitä Kuusamossa kävi. Nyt on hyvä mieli, myönsi HPK:n passari ja kapteeni Katja Kylmäaho. Ottelun ensimmäinen erä oli melkoista vuoristorataa. Kerho johti jo 7–1, mutta oli parhaimmillaan kuudella pisteellä tappiollakin. Lopulta kotijoukkue venyi erävoittoon jatkopalloilla, kun Karoliina Fribergin kahteen ässäsyöttöön. Myös toinen erä oli tiukka, mutta senkin HPK vei jatkopalloilla, vaikka menetti kesken erän italialaisen Ilaria Maruottin polvivamman takia.

Kahdessa ensimmäisessä erässä hämeenlinnalaisilla oli isoja vaikeuksia vastaanottopelissään. Se ei ainakaan helpottanut passarin työtä.

– Onneksi ongelmia oli vuorostaan Pölkylläkin. Osaamme pelata myös isoa palloa ja tappaa niistä. Se on yksi vahvuuksistamme. Kolmas erä oli selvästi kotijoukkueen heiniä. Maruottin tilalle kentälle tullut bulgarialainen Ralitsa Vasileva onnistui mukavasti.

– Aluksi muutos oli tietysti hankala, mutta Ralitsa tuli niin hienosti peliin sisään, etten miettinyt sitä enää ollenkaan, Kylmäaho kiitteli.

Passarille Ralitseva ja Maruotti ovat kohtuullisen samanlaisia yleispelaajia.

– Kumpikin menee aika nopeaan passiin. Jos Annaan (Boricheva) vertaa, ovat he enemmän samanlaisia pelaajia. Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Luca Chiappini tiesi, ettei pelistä tule helppoa.

– Kuusamolla on hyviä lyöjiä, joten me valmistauduimme otteluun todella huolellisesti. Tytöille voi antaa kehut, koska he pelasivat erittäin hyvin erityisesti torjunta-puolustuspelissä. Tiesimme, että vastustajan ainoa mahdollisuus on syöttää riskillä. Sanoin pelaajille, että välillä meille voi tulla vastaanottovirheitä, mutta ei välitetä niistä. Jos vastaanotto ei toimi, torjunta kyllä toimii, Chiappini kertoi.

Loukkaantumiset riivaavat tällä hetkellä HPK:ta. Passari Annina Antikainen on sivussa 5–6 viikkoa alkavan rasitusmurtuman takia. Maruottin poissaolon pituudesta tai loukkaantumisen vakavuudesta ei tietenkään heti pelin jälkeen ollut tietoa.

– Loukkaantumiset ovat nyt huolena. Emme pääse Köniziin (keskiviikon CEV-cupin ottelu Sveitsissä) parhaassa mahdollisessa iskussa, mutta se nyt vain on näin. Tämä on urheilua ja taistelemme niillä pelaajilla, joita meillä on, Chiappini sanoi.

Bulgarialaisen Vasilevan pelaamiseen hän oli tyytyväinen. – Hän ei ole vielä fyysisesti valmis, mutta henkisesti hän on. Tämä oli hyvä testi hänelle ja olen tyytyväinen, päävalmentaja kehui. HäSa