Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukiolaiset vastavierailulla Ranskassa

Koska tapahtuma oli ja missä? Ranskassa 6.–13. lokakuuta.

Mitä juhlitte? 25 lukiolaista Kaurialan, Parolan ja Lyseon lukiosta ja kaksi opettajaa lähtivät tiistaina 6.10.2015 viikoksi Ranskaan. Viime toukokuussa 25 Lycée Maurice Genevoix -lukion Eurooppa-linjan opiskelijaa kävi vierailulla Hämeenlinnassa. Nyt oli suomalaisten vuoro tehdä vastavierailu. Ranskalaisten ja suomalaisten projekti oli nimeltään ”Värikästä kemiaa”, joten teimme projektityöt englanniksi kemiaan liittyen.

Mitä oli ohjelmassa? Lensimme Paris Charles de Gaullen lentokentäll ja sieltä bussilla Ingréen, jossa ranskalaistemme lukio sijaitsi. Odotimme koulun pihalla, että ranskalaisten vanhemmat tulisivat hakemaan, ja pääsisimme majoittautumaan koteihin. Keskiviikkona menimme kouluun, jossa rehtori toivotti meidät tervetulleiksi ja saimme perinteisen ranskalaisen aamupalan. Saimme myös nähdä ranskalaisten normaaleja oppitunteja. Koulupäivän jälkeen ranskalaiset olivat yhdessä sopineet vievänsä meidät lähellä olevaan suurempaan kaupunkiin Orléansiin.

Torstaina kävimme Pariisissa. Näimme Eiffel-tornin, Riemukaaren, Notre Damen ja Champs-Elysées – ostoskadun. Perjantaina vuorossa oli Chartresin lasimuseon opastettu kierros ja illalla ranskalaisten järjestämät juhlat.

Viikonloppu vietettiin perheissä. Jokainen perhe oli keksinyt jotain aktiviteettia, kuten esimerkiksi laser-sota, Chambordin linnan kiertelyä, eläintarha, muissa kaupungeissa vierailua ja Disneyland. Maanantaina kävimme Suomi-porukalla tutustumassa Orléansin yliopistoon.

Oliko huvia vai hyötyä ja miksi? Suurimmalle osalle suomalaisista lähes tuntemattomassa perheessä asuminen oli täysin uusi kokemus. Kommunikointi oli välillä hieman haastavaa johtuen yhteisen kielen puuttumisesta. Vanhemmat eivät juurikaan puhuneet englantia. Projekti oli mahtava kokemus, voimme suositella kansainvälisiä projekteja kaikille, joilla on mahdollisuus osallistua.

Kuka lähetti jutun ja kuka otti kuvan? Teksti Kaisa Prinkkilä ja Emilia Aaltonen, kuvan otti Tuuli Hämäläinen.