Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erikoinen tilanne: Tynkkystä ei ole erotettu puoluehallituksesta

Perussuomalaisista erotettu puolueen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on edelleen perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen ja siten puolueen päätöksenteon ytimessä.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vahvistaa Lännen Medialle, ettei Tynkkystä ole erotettu puoluehallituksesta.

Yhdistysoikeusasiantuntija ja siviilioikeuden professori Heikki Halila Helsingin yliopistosta arvioi STT:lle, että Tynkkysen erottaminen puolueesta on laiton, jos hän on samalla menettänyt paikkansa puoluehallituksessa. Halilan mukaan puoluehallituksen jäsenen voi erottaa vain puoluekokous.

Slunga-Poutsalon mukaan puoluehallitus ei ole vielä ehtinyt keskustella erikoisesta tilanteesta.

– Tätä asiaa täytyy nyt selvittää, hän sanoo.

Perussuomalaisten kannalta tilanteen tekee kimurantiksi myös se, että Tynkkynen on Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtaja. Puolueesta erottaminen ei vaikuta hänen jatkoonsa nuorisojärjestön johdossa, sillä jäsenyydet on erotettu toisistaan. Nuorisojärjestöön liittyvä ei automaattisesti liity puolueen jäseneksi.

Perussuomalaisten sääntöjen mukaan nuorisojärjestön puheenjohtajalla on puoluehallituksen kokouksessa läsnäolo-, puhe- ja esitysoikeus.