Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaurialan kenttä vuoden jenkkifutisareena

Hämeenlinnan Huskiesin kotiareena, Kaurialan kenttä, on valittu vuoden jenkkifutisareenaksi. Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton (SAJL) myöntämä palkinto luovutettiin Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:lle maanantaina Kaurialassa. Palkinnon luovuttivat liikuntahallien työnjohtajalle Pertti Sopenperälle Huskiesin puheenjohtaja Teemu Lahti ja varapuheenjohtaja Antti Silvola.

Ensimmäistä kertaa myönnettyä palkintoa tavoitteli 15 jenkkifutiskenttää eri puolilla Suomea. Kaurialaa enemmän pisteitä keräsi vain Helsingin Sonera-stadion, missä pelataan kuitenkin vain Vaahteraliigan finaali.

Vuoden jenkkifutisareena -kisassa arvioitiin muun muassa kenttien kuntoa, pukukoppitiloja ja kentän merkintöjä. Ykkösdivisioonassa pelaavan Huskiesin kotiareena päihitti haastajansa sekä liigassa että divareissa nimenomaan kentän mainion kunnon ansiosta.

– Tämä palkinto on kiitos kenttähenkilökunnallemme. Kaverit ovat onnistuneet hommissaan hyvin, vaikka Kauriala on nykyisin kolmen palloilulajin (jalkapallo, jenkkifutis ja rugby) näyttämönä. Ilmastoinnit ja kaikki muutkin hoitotyöt on tehty hyvin. Entiselle soranottoalueelle tehty kenttä läpäisee myös veden hyvin, Sopenperä muistuttaa.

Huskiesin miesten joukkue voitti päättyneellä kaudella 1. divisioonan runkosarjan ja ylsi sarjan pudotuspeleissä toiseksi. Seuran naisten joukkue puolestaan voitti divarin ja pelaa ensi kaudella SM-sarjassa.

Huskiesin miesten ottelut kokosivat Kaurialan lehtereille melkoisen katsojajoukon. Yleisökeskiarvo oli 660 katsojaa.

Seuran hyvin organisoidut ottelutapahtumat saivat paljon kiitosta myös vastustajien riveissä.

– Vastustajat olivat mukana myös jakamassa pisteitä vuoden jenkkifutisareena -kisassa. Juuri sen takia palkinto on mielestäni aika arvokas, Lahti pohtii.

Kaurialan kenttä kesti päätyneellä kaudella hyvin Huskiesin rynnistyksen. – Kenttä oli juuri sopivan pehmeä. Nopeat pelaajat viihtyvät myös hiekkatekonurmilla, mutta totta kai luonnonnurmi on aina parempi pelialusta, Lahti muistuttaa. HäSa