Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitovirta lähti Outokummusta 1,5 miljoonaa taskussaan

Outokummun ex-toimitusjohtajan Mika Seitovirran maanantaina julkistetut potkut eivät tulleet yhtiössä yllätyksenä, vaan uutta toimitusjohtajaa on etsitty jo pidempään.

Saara Tahvanainen Outokummun tiedotuksesta vahvistaa, että prosessi on ollut käynnissä jo kuukausia.

– Toimitusjohtajan vaihtaminen on iso päätös, käytännössä puhutaan kuukausia kestäneestä rekrytointiprosessista ennen kuin sopiva kandidaatti löytyi ja hänen kanssaan päästiin tekemään työsopimus. Hallitus hyväksyi uuden toimitusjohtajan tänään, Tahvanainen kertoo.

Seitovirta jätti tehtävänsä välittömästi maanantaina. Lännen Media ei tavoittanut häntä kommentoimaan irtisanomistaan.

Vajaat viisi vuotta Outokumpua johtanut Seitovirta ei lähde yhtiöstä tyhjin käsin, sillä hän saa johtajasopimuksensa mukaisesti mukaansa kahden vuoden palkan eli yhteensä noin 1,5 miljoonaa euroa.

– Hänen irtisanomisaikansa on 12 kuukautta ja siihen päälle tulee vielä 12 kuukauden korvaus, josta yhtiön silloinen hallitus päätti Seitovirtaa valitessaan. Sitä tietysti nyt noudatamme, Tahvanainen kertoo.

Outokummun uudeksi toimitusjohtajaksi ja johtoryhmän puheenjohtajaksi valittiin hollantilainen alumiiniyhtiö Aleriksen toimitusjohtaja Roeland Baan.

– Hänen palkkionsa ja muut johtajasopimuksen yksityiskohdat julkaistaan viimeistään silloin, kun hän aloittaa tehtävässään, Tahvanainen kertoo.

Baan aloittaa uudessa toimessaan ensi vuodenvaihteessa.

Outokummun hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila ei maanantaina halunnut kommentoida toimitusjohtajavaihdosta yhtiön virallista tiedotetta enempää. Siinä hän mainitsee syyksi halun nostaa yhtiön kilpailukyky uudelle tasolle.

– Hän (Baan) on kääntänyt useita johtamiaan yhtiöitä kannattavaksi, mikä antaa meille vahvan luottamuksen siihen, että hän on oikea henkilö vauhdittamaan myös Outokummun muutosta, Ollila toteaa.

Hän kiittää Seitovirtaa vahvasta sitoutumisesta Outokumpuun.

– Hän on luotsannut Outokumpua innostuneesti ja energisesti viimeiset viisi vuotta läpi vaikean muutosvaiheen, jonka aikana on toteutettu muun muassa tärkeä Inoxum-yrityskauppa sekä taserakenteen vahvistaminen, Ollila sanoo.

Inoxum-kauppa joutui aikanaan EU:n kilpailuviranomaisten hampaisiin. Outokumpu joutui myymään viranomaisten vaatimuksesta italialaisen Ternin terästehtaan. LM