Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunginhallitus äänesti vielä lukioista

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina linjauksen, jonka mukaan kantakaupungin lukiot keskitetään Myllymäkeen Hamkilta vapautuviin tiloihin.

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan lasten ja nuorten lautakunnan investointiohjelmaa, johon keskittämissuunnitelma ja nykyisten lukiorakennusten muuttaminen yläkouluiksi sisältyvät.

Muutokset maksavat investointiohjelman mukaan kaikkiaan noin 15 miljoonaa euroa, ja niitä on tarkoitus alkaa tehdä vuonna 2017. Ensi vuoden talousarvion investoinneissa järjestelyt eivät siis vielä näy. Ensi vuoden isoin investointi on Tuomelan koulun peruskorjaus. Kaupunginhallitus äänesti asiasta, sillä hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Lulu Ranne (ps.) esitti, että lukioiden keskittämisestä luovutaan ja että siihen liittyvät investoinnit poistetaan investointilistalta.

Sen sijaan Myllymäen kampusta voitaisiin ehdotuksen mukaan käyttää yläkoulujen väliaikaisena väistötilana, ja myöhemmin rakennukset voitaisiin purkaa ja kaavoittaa alue uudelleen.

Ranne esitti myös, että keskustan ja kantakaupungin itäpuolen kouluverkon ongelmien ratkaisemiseksi käynnistettäisiin välittömästi suunnittelu. Työssä tulisi ottaa huomioon yhteistyö Janakkalan kanssa, Kirkonkulman alueen kehittäminen sekä uuden koulun rakentaminen esimerkiksi Ahveniston tai Seminaarin koulun tontille tai Engelinrantaan.

Kari Ilkkala (ps.) kannatti esitystä. Äänestyksessä alkuperäinen investointiesitys voitti Ranteen esityksen äänin 7-3. Kokoomuslaiset ja sosiaalidemokraatit olivat alkuperäisen esityksen eli keskittämisen kannalla. Ranne, Ilkkala sekä Teija Arvidsson (kd.) äänestivät muutosesityksen puolesta. Lopullisesti investointiohjelmasta päättää kaupunginvaltuusto, ja myös jokainen investointilistan kohde pitää hyväksyä erikseen myöhemmin, kun niiden suunnitelmat ja kustannusarviot tarkentuvat. HÄSA