Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ala-Hämeen ampujat muisti parhaita urheilijoitaan

Harvalla pienellä urheiluseuralla on samoja ongelmia kuin Ala-Hämeen Ampujilla. Maanantaina Lopella yhdistyksen syyskokouksessa seuran puheenjohtaja Timo Suni kertoi, että päättynyt kilpailukausi pani palkitsemisperusteet uusiksi.

Seuralle oli perustettu aiemmin erillinen toimikunta, jonka tehtävänä oli miettiä, miten parhaimmisto palkitaan. Vain runsaan 70 jäsenen seurassa oli aiempina vuosina jouduttu punnitsemaan paremmuutta eri lajien sekä sarjojen SM- ja PM-mitaleiden välillä.

– Onneksi Eetu Kallioinen teki asian meille tällä kerralla helpoksi. Saatoimme nimetä vuoden parhaaksi ampujaksi skeetin nuorten EM-hopeamitalistin, Suni kiitti.

Toisaalta Kallioinen, 17, ei ihan ensi kertaa seuran kiertopalkintoa käsiinsä saanut.

– Joo, pitäisi ehkä pölyt välillä pyyhkiä ja käyttää laatta kaiverruksessa. Sain tämän pokaalin nyt jo neljännen kerran, Kallioinen hymyili.

Kallioinen ehti EM-hopean jälkeen piipahtaa syksyllä skeetin MM-kilpailuissa Italian Lonatossa. Aivan henkilökohtaisille mitaleille saakka ei vielä ollut asiaa, mutta peruskilpailussa nuorukainen sivusi nuorten ME-tulosta ammuttuaan alas 124 kiekkoa. Huipputuloksen jälkeen Kallioinen on pitänyt taukoa.

– Lonaton jälkeen en itse asiassa ole ampunut laukaustakaan. En ole oikein kerinnyt. Metsällä on tullut käytyä ja lisäksi olen työharjoittelussa. Vielä ennen talvea on kuitenkin tarkoitus käydä treenaamassa, Kallioinen suunnitteli.

Maajoukkueeseen kuuluva ja Lonatossa Suomelle joukkueiden MM-hopeaa ampunut Kallioinen ei koko talvea pidä taukoa lajiharjoittelussa.

– Maajoukkueella on leiri ulkomailla jossain vaiheessa kevättalvea. Kilpailukausi jatkuu sitten keväällä, Kallioinen valotti.

– Ensi vuonna on pelkästään EM-kilpailut. MM-kilpailua ei ole, koska on olympiavuosi, Kallioinen kertoi.

Rion olympialaisiin Suomella ei ole maapaikkaa skeetissä, mutta nuorten esiinnousu Kallioisen johdolla taannee haulikkolajeille hyvän tulevaisuuden. Kallioisen ohella Ala-Hämeen ampujista nuorten MM-hopeajoukkueeseen kuului Jimi Vallioniemi, joka lisäksi voitti SM-kultaa alle 20-vuotiaiden ikäluokassa. – Seurassa on hyvä taso ja on mukavasti kirittäjiä omasta takaa, Kallioniemi virnisti. HäSa