Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulukyytien rajat ennallaan Hattulassa

Hattulassa koulukuljetuksiin ovat edelleen oikeutettuja oppilaat, joiden koulumatka on pitempi kuin viisi kilometriä.

Hattulan valtuusto vahvisti toisella käsittelykerralla linjauksen, jonka mukaan koulukyytirajoja ei muuteta.

Hattulassa oli käsittelyssä valtuustoaloite ja kuntalaisaloite, joissa molemmissa esitettiin, että alaluokkalaisten eli koulujen ensimmäisen ja toisen luokan oppilaitten koulukyytirajaa olisi laskettu kolmeen kilometriin. Sivistyslautakunnan vastauksen mukaan rajan laskemisen aiheuttamiin kustannuksiin ei ole varauduttu kunnan talousarviossa, eikä toiminnan laajentaminen ole mahdollista. Laskelmien mukaan koulukyytirajan alentaminen kolmeen kilometriin pienimmillä oppilailla olisi kasvattanut menoja noin 80 000 eurolla vuodessa.

Kunnanvaltuusto käsitteli kyytiasiaa jo syyskuun kokouksessaan, mutta silloin se palautettiin uuteen valmisteluun. Lokakuun kokouksessaan valtuusto hyväksyi sivistyslautakunnan ja kunnanhallituksen vastauksen aloitteisiin ja vahvisti näin ollen, että koulukyytirajat pysyvät ennallaan. Voimassa olevien kuljetusperiaatteiden mukaan kuljetus voidaan myöntää 1.–2.-luokkalaisille lyhyemmällekin koulumatkalle tien vaarallisuuden tai terveydellisten syiden perusteella. HÄSA