Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liigassa pelaaminen maistuu Lehtivuorelle

Joonas Lehtivuori on ollut tällä kaudella Hämeenlinnan Pallokerhon parhaita pelaajia. Puolustaja joutui huilaamaan loukkaantumisen takia seitsemän HPK:n jääkiekkoliigan ottelua, ja viimeistään silloin huomasi, kuinka tärkeä pelaaja hän Kerholle on.

Lehtivuori on Tampereen Ilveksen kasvatti, joka on pelannut liigaa lyhyen jakson myös kuopiolaisessa KalPassa. Ennen HPK:hon siirtymistään mies pelasi neljä kautta Ruotsin pääsarjaa SHL:ää örnsköldsvikläisessä MoDossa.

– Onhan liigassa pelaaminen vähän erilaista kuin Ruotsissa. Täällä ei ole niin paljon aikaa. Ruotsissa kaukalo on joka puolella iso. Toisaalta täällä on viivelähtöjä paljon enemmän. Jotenkin se ei ole Ruotsiin juurtunut, vaan peliä käännetään nopeasti ja lähdetään ylöspäin koko ajan. Olen kuitenkin pystynyt sopeutumaan ihan hyvin. Niin suurta eroa sarjoissa ei kuitenkaan ole, puolustaja vertailee.

Kotiutuminen Hämeenlinnaankin on sujunut hyvin.

– Asuin tosiaan neljä edellistä vuotta Övikissä, joka on ainakin puolet pienempi kuin tämä kaupunki. Hämeenlinna tuntuu ihan sopivan kokoiselta kaupungilta. Kerho jatkaa kiekkoliigan pelejään keskiviikon kotiottelulla sarjatulokasta KooKoota vastaan. Kerho hävisi joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa Kouvolassa.

– Ensimmäisenä on mielessä, että menimme häviämään pelin Kouvolassa. KooKoo ei ole taitavin joukkue, mutta tekee hemmetisti hommia kuten mekin. Aika suoraviivaista peliä on varmaan tulossa. En puhu mistään pakkovoitosta, mutta kyllä meidän pitäisi kairata voitto huomenna, sillä kyseessä ovat tosi isot pisteet, Lehtivuori muistuttaa. HPK:n maalivahtipeliä on alkukauden aikana kritisoitu. Kerhon maalivahtivalmentaja ei ole kritiikkiä lukenut, mutta myöntää, ettei pelaaminen ole vielä tavoitellulla tasolla. – Matka on vielä kesken, mutta olemme menneet viimeisten neljän–viiden pelin aikana selvästi eteenpäin. Maalivahtipelaaminen on ollut niiden aikana jo hyvää tekemistä. On aina omat vaikeutensa, kun uutta pelitapaa lähdetään ajamaan sisään, vaikka isoja muutoksia ei tietenkään ole tehty. Joillekin se menee nopeammin ja toisille vähän hitaammin. Harjoitustilanteissa on helpompi toimia, kun siellä mennään paineitta. Pelitilanteessa ratkaisut tulevat monesti selkärangasta ja uudet asiat voivat jäädä vielä piippuun, Lehtonen muistuttaa. HäSa