Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin pidennät pannun käyttöikää

Pinnoitettu pannu

Älä kuumenna pannua liian kuumaksi. Älä käytä pinnoitetulle pannulle lainkaan induktiolieden kuumimpia säätöjä. Vältät pinnoitetun pannun ylikuumentamisen näin: Laita pannuun aluksi vettä. Kun vesi kiehuu, pannu on kuuma ja valmis paistamiseen.

Tiskikone ei ole pannun paras ystävä. Pannu tulee puhtaammaksi ja kestää pidempään, jos peset sen käsitiskissä.

Älä säilytä ruokaa pannussa. Pese pannu saman tien, kun se on jäähtynyt.

Vaikka monissa käyttöohjeissa luvataan, että metallivälineet eivät naarmuta pinnoitetta, käytä mieluiten muovisia tai puisia välineitä. Jos säilytät pannut kaapissa päällekkäin, laita pannujen väliin talouspaperiarkkeja suojaksi.

Valurauta

Pese valurautainen pannu aina ilman tiskiainetta. Älä koskaan laita sitä tiskikoneeseen.

Kuivaa ja öljyä pannu hyvin pesun jälkeen.

Kun aloitat pannulla ruoan laittamisen kuumenna pannu hitaasti. Vaikka valurauta kestää kovia lämpötiloja, se ei pidä isoista lämpötilan vaihteluista.

Ruostumaton ja hiiliteräs

Pese pannu miedolla pesuaineella. Muista kuivata pannu pesun jälkeen. Hiiliteräs vaatii aluksi rasvapolton ja säännöllistä öljyämistä. Hiiliteräs ruostuu, jos sitä ei kuivata kunnolla pesun jälkeen.

Ruostumattomasta teräksestä ja hiiliteräksestä tehdyt pannut on hyvä kuumentaa hitaasti.

Kuparipannu

Kuparinen pinta saattaa ajan myötä värjäytyä ja muuttua läikikkääksi. Kuparipinnan saa kauniiksi hieromalla sitä suolaan kastetulla sitruunan puolikkaalla.