Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsen seksitekoihin pakottaneen tuomio ei muuttunut hovissa

Nuoren tytön seksuaalisiin tekoihin pakottaneen nuoren hämeenlinnalaismiehen saama tuomio ei muuttunut Turun hovioikeuden käsittelyssä. Oikeus piti voimassa Kanta-Hämeen käräjäoikeuden antaman kahden vuoden ja kolmen kuukauden mittaisen vankeustuomion mm. osittain nuorena henkilönä tehdystä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikokset tapahtuivat kesällä 2011, jolloin tuolloin itsekin vielä alaikäinen tekijä pakotti 11-vuotiaan tytön useina eri kertoina seksuaalisiin tekoihin. Teoista viimeinen tapahtui tuomitun juuri täytettyä 18 vuotta.

Tekijä oli luullut uhrin olevan vuotta todellista vanhempi eli 12-vuotias. Oikeus ei pitänyt tätä merkittävänä seikkana, sillä tekijän ja uhrin välinen ikäero oli silti suuri.

Osalla teoista oli alaikäisiä todistajia. Tekijä oli uhkaillut asiasta tietäviä väkivallalla sekä rikkonut erään todistajan älypuhelimen pelättyään tämän ottaneen kuvia tai videota. Rikokset paljastuivat , kun tekijä lähetti uhria pilkkaavan tekstiviestin uhrin tuttavalle. Tämä teko sai uhrin kertomaan asiasta koulussa opettajalle ja sen jälkeen poliisille.

Tuomittu on tällä hetkellä 22-vuotias. Ehdottoman vankeustuomion lisäksi hänet on määrätty maksamaan uhrilleen vahingonkorvauksina kaikkiaan 18 000 euroa. Uhrin suojelemiseksi hänen henkilöllisyytensä sekä tekijän täydellinen tuomio on julistettu salaiseksi 60 vuoden ajaksi. HäSa