Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pop up -tiloihin ainakin 15 yrittäjää

Keskustan tyhjiin liiketiloihin saadaan täytettä ainakin joulunalusajaksi.

Pop up Hämeenlinna -hanke on kirvoittanut yhteydenottoja jo yli 60 yritykseltä tai yhteisöltä, ja noin 15 toimijalle on tähän mennessä varattu liiketilat.

Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin projektipäällikkö Marko Paasu lupaa, että yritykset julkistetaan heti, kun sopimuspaperit on allekirjoitettu. Todennäköisesti tämä on edessä vielä tämän tai ensi viikon aikana.

Pian ilmestyvät myös Pop up Hämeenlinna -tarrat hankkeessa mukana olevien liiketilojen ikkunoihin.

– Suurin osa näistä yrityksistä toimii jo Kanta-Hämeessä. Osalla on ollut tuotantoa seudulla, mutta ei varsinaista kivijalkamyymälää. Nyt he haluavat kokeilla sellaisen kannattavuutta, Paasu kertoo.

Hankkeen takana ovat nuorkauppakamarin lisäksi Linnan Kehitys oy:n Luota-hanke ja Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistys. Hankkeen ideana on tarjota yrityksille ja yhteisöille mahdollisuus kokeilla, millaista on toimia Hämeenlinnan keskustan liiketiloissa.

Liiketilaa voi hakea maksutta käyttönsä 7–14 päivän ajaksi välillä 20.11.–20.12. Liiketilakyselyitä otetaan vastaan vielä sen jälkeenkin, kun tapahtuma on jo alkanut.

Tavoite on, että mahdollisimman moni jatkaisi keskustan yrittäjänä vielä kokeilujakson jälkeenkin. Paasun mukaan muutamien yritysten kanssa on jo alustavasti keskusteltu pidempiaikaisesta vuokrasopimuksesta.

Liiketilojen ovet eivät aukene kaikille, sillä tiloja ei yksinkertaisesti riitä kaikille. “Ei kiitos” on sanottu myös muista syistä.

– Toistaiseksi ei ole tyrmätty kuin muutama tulija. Käytännössä heillä on jo ollut joku liiketila ydinkeskustassa tai sen läheisyydessä tai olemme katsoneet, että kyse olisi ollut lyhytaikaisesta oman toiminnan buustaamisesta eli hetkellisestä lisämyynnistä. Aivan kaikkia Hämeenlinnan keskustassa jo toimivia yrittäjiä pop up -hanke ei miellytä.

Ilmainen liiketila ydinkeskustassa ja vieläpä joulunalusaikaan on koettu jopa epäreiluksi. Marko Paasu vahvistaa itsekin saaneensa tästä syystä muutamia yhteydenottoja. – On kysytty, yritetäänkö nykyisiä toimijoita sorsia tällä tavalla. Missään nimessä ei ole kyse tästä, vaan pyrkimyksenä on, että pop up -tempauksen ansiosta keskusta täyttyisi uudelleen ja ydinkeskusta-alue heräisi uudelleen henkiin. HÄSA